Wow: Bugatti Chiron kortvarigt luftbåren ved 447 km/t
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Luftbåren Bugatti Chiron med 447 km/t

Den eneste løsning er at holde pedalen i bund.
Steffen F. Olesen
13/09-2019 kl. 06:00

På listen af ting man ikke forventer under et forsøg på at få en Bugatti Chiron over 500 kilometer i timen, må det at man pludselig bliver luftbåren så relativt højt. Men det var lige nøjagtig hvad der skete for Andy Wallace under et højhastighedsforsøg i sidste uge, hvor han rampe imponerende 490,48 kilometer i timen på Ehra-Lessien testområde i Tyskland.

Frit oversat til dansk fortæller Andy Wallace at han havde opdaget en forskel i underlaget på langsiden, hvilket han selv betegnede som en rampe eller et flyvehop.

De tilstedeværende under forsøget spurgte Andy hvorfor han betegnede en lille ujævnhed med så drastiske ord, og grunden fik de at opleve med egne øjne da de efterfølgende gennemgik data fra turen. Her kunne se at bilen faktisk kortvarigt slap underlaget med alle 4 hjul ved omkring 447 kilometer i timen.

Selvom Andy var vel vidende om hoppet på langsiden, og at det ville stå ham i vejen ved hvert eneste rekordforsøg, var der ikke andet at gøre end at holde pedalen i kælderen, hvis han skulle nærme sig målet.

“You know that surface change is there, and after you have fired yourself off the banking, and the numbers are coming up, you kind of brace yourself for going over this jump. You can’t lift though. In fact, lifting makes this much worse, because then you get a pitch change at the front and it gives you a whole heap of trouble. You are far better off staying flat, which means there is not much you can do about it, you just go with it and hope it is alright.”

 

Overraskende nok er det ikke første gang Andy Wallace får luft under hjulene i en Bugatti Chiron. Hen fortæller at bilen altid har været god til at falde på plads igen, når han på gaden har ramt en ujævnhed der har fået bilen til at lette. Ifølge Andy falder bilen altid meget firkantet til jorden – altså med alle 4 hjul på samme tid – og den viden har nok været meget god af have i rygsækken under rekordforsøget.

Under alle omstændigheder – om man har prøvet det før eller ej – må det da give et ordentligt sug i maven, når man i sådan en dyr bil, med så høj hastighed, pludselig ikke er i kontakt med kørebanen.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start