Campingpladser over hele landet vil forandre sig
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Landets campingpladser forandres

Nye regler giver nye muligheder for landets campingpladser
Ole Mose
29/01-2019 kl. 08:08

Campingpladserne har ikke oplevet den samme positive udvikling, som turistbranchen set som helhed. Derfor har Folketinget besluttet at udvide campingpladsernes muligheder gennem en forandring af campingreglementet

En udvikling der ikke kan forandres
Campingpladser er ikke længere kun for cyklende glade ferierende, som ankommer med telt, luftmadras og spritkøkken. Ej heller er de forbeholdt små “æggeskaller” på 2 hjul. Nej, udviklingen går mod store vogne, letvægttelte i højeste kvalitet, over vogne og autocampere med den seneste teknik herunder ovn, tv, internet o.s.v.

Campingpladsernes udfordringer
Kravene til de enkelte campingpladser er også øget dramatisk gennem de seneste 50 år. En gang betød 3 stjernet campingplads, at der var separat toilet og bade for mænd og kvinder. I dag forklarer stjernerne stort set intet.
En campingplads er ikke længere én ting. De er blevet meget forskellige og satser på forskellige målgrupper. Nogle er traditionelle og henvender sig til tilrejsende og fastliggere uden at tilbyde meget andet end sanitet, og køkkenmuligheder.
Andre satser på ferierende børnefamilier og stiller utallige faciliteter til rådighed for disse. Det kan være legepladser med et omfattende udvalg af legeredskaber, vandland, sauna, restaurant o.m.a.
Andre igen satser rigtigt meget på udlejning af hytter og campingvogne. Der er ofte tale om bynære pladser, hvor hytterne kan udlejes som hotelværelser i forbindelse med arrangementer i byen.
Uden for byerne er campingpladsens hytter ofte et alternativ til hotelophold for tilrejsende håndværkere.

Nye regler
Mange campingpladser har længe ønsket sig at måtte bygge mere og større for at kunne tiltrække flere kunder med bedre og flottere tilbud. Det er nu blevet muligt med ændringen af campingregelementet.
Pladserne kan nu bruge 40% af pladsens enheder til hytter. Før var det 20%.

Hytterne kan bygges op til 45 m2 mod 35 m2 tidligere og endelig må man bygge op til 5 m højde mod 4 tidligere. 

Hvad betyder det for dig?

Et er sikkert – nogle campingpladser tager mod disse muligheder med kyshånd og bygger mere og større. Andre steder får det ingen betydning overhovedet.
Pessimistisk set, kunne man frygte at det kan blive sværere at få plads som tilrejsende med campingvogn/camper på de bynære campingpladser.
Ændringerne betyder at der kommer flere valgmuligheder – muligheder som i princippet kan omdanne nogle campister til “hytteboere”.

Godt eller skidt? Det afgør du selv

Kilde: fritidsmarkedet.dk

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start