Lamborghini bliver langsommere - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Lamborghini bliver langsommere

Nye målsætninger for den italienske superbil
Johannes Nipper
30/01-2010 kl. 07:00

I to interwievs med henholdsvis Lamborghinis direktør og udviklingschef har de to afsløret en del af fremtidsplanerne for “tyren”.

Lamborghini føler at de er nået så langt de kan med udviklingen af de to 10 og 12 cylindrede kraftværker og man vil fremover fokusere på korrekt aerodynamik og lav vægt. 

V 12 motoren der yder 670 hestekræfter i seneste aftapning, er ifølge Lamborghini noget nær det ypperste man kan opnå, med mindre brændstofforbruget skal blive helt vildt – og det er her skoen trykker for Lamborghini. Frygten for politiske restriktioner på brændstofforbrug og CO2 udslip gør at man ikke vil efterstræbe flere kræfter – men i stedet et bedre kraft/vægt forhold.

Problemet heri er at høj fart kræver kræfter – Lamborghinis udviklingschef udtaler at fra omkring 340 km/t giver hver ny tilsat hestekraft drastisk mindre og mindre fartforøgelse – men tilføjer at der jo heller ikke er mange steder man kan køre så stærkt. 

Netop denne erkendelse har ført til at Lamborghini fremover vil fokusere mere på hurtigere accellerationer end på høj topfart – så fremtidens Lamborghinier bliver langsommere på topfarten men hurtigere til at komme derop.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start