Kom sikkert på juleferie
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Kom sikkert på juleferie

Drømmer du om julesne og høj sol – og ægte julestemning? Så er det vist tid til en weekend-afstikker til et tysk julemarked eller til at henlægge julen til en norsk fjeldhytte! Bare husk, at trafikreglerne er vidt forskellige i de europæiske lande.
Mathias B. Høj
16/12-2019 kl. 14:36

1. Slip for at holde i kø

Hold dig løbende opdateret om vejrændringer og slip for timelange køer med FDM's ugentlige kø-prognose: https://fdm.dk/alt-om-biler/koer-selv-ferie/trafikinformation/koeprognose-den-kommende-weekend

2. Selvom du skal på en kort tur, er der dokumenter og udstyr, du SKAL have med

Husk vigtige dokumenter som pas, kørekort, (blåt EU) sygesikringsbevis, bilens registreringsattest og det grønne og røde forsikringskort. Vær forberedt på nødsituationer og de forskellige landes krav og medbring advarselstrekant, DK-skilt, brandslukker, forbindskasse, alkoholtester, den gule refleksvest og ekstra pærer. Husk at uheld også kan ske på en lille tur…

3. Har du abonnement på vejhjælp – der gælder i udlandet?

Tjek, at dit abonnement på vejhjælp dækker både på jeres destination og på turen. Og husk at kode telefonnummeret ind i din telefon.

4. Husk vinterdæk til – al slags – vinterkørsel

Har du ikke skiftet til vinterdæk, er det på høje tid, også selvom vejrudsigten lover mere regn. I flere europæiske lande er det lovpligtigt at køre med vinterdæk om vinteren – undersøg det før du drager af sted på juleeventyr.

5. Er dit vinterdæk sikkert nok?

Dækkets mønsterdybde er afgørende for, at vinterdækket kan gribe effektivt fat i både dyb sne og fastkørt is og bortlede vand og slud – og har stor betydning for din bremselængde. Mål din mønsterdybde selv eller kør forbi dit lokale autoværksted.

Med en mønsterdybde på mindst 4 mm undgår du også bøder på din tur rundt i Europa, hvor kravene mange steder er skrappere end i Danmark. Det gælder Norge, hvor vinterdæk som minimum skal være 3 mm, mens Tyskland kræver minimum 4 mm. I Sverige må du gerne køre med helårsdæk, så længe det er “snefnug-mærket”. 

Skal du længere sydpå, skal du være opmærksom på, at Italien, Østrig og Schweiz kræver snekæder i perioder om vinteren. Disse kan lejes, hvis det er udstyr, som skal fylde i din garage hele året.

Del med en ven

2 personer snakker om “Kom sikkert på juleferie

  1. Kunne ikke være mere enig i ovenstående punkter. Især punkterne med trafikreglerne og vejhjælp. Derudover så husk at få skiftet til vinterdæk inden at i kører afsted. Der er mange gode steder i Danmark, hvor man kan få dæk fra. F.eks. http://sortedaek.dk/shop/618-vinterdaek/

  2. Gode pointer – Jeg har selv fået meget hjælp af følgende selskab: https://sds.dk/
    De hjælper med at finde din nærmeste forhandler og har lavet guides til flere typer dæk til bilen.
    Tag et kig! Håber det kan hjælpe!

Skriv et svar

Giver børn en ny start