Klimabevidst belønning fra Fiat - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Klimabevidst belønning fra Fiat

I samarbejde med Kiri Technologies lancerer Stellantis nu en løsning, der belønner ejere af den nye, elektriske 500 for klimabevidst kørsel. Belønningerne kan bruges til at købe produkter på en særlig webshop.
Steffen F. Olesen
23/03-2021 kl. 18:53

I en pressemeddelelse skriver Fiat; kør klimabevidst, og bliv belønnet. Det er, hvad Stellantis stiller ejere af den nye, elektriske 500 i udsigt takket være et nyt samarbejde med Kiri Technologies.
Samarbejdet betyder, at ejere af de nye, elektriske 500 automatisk kan optjene kryptovalutaen Kiri Coins under deres kørsel, som kan indløses til en række forskellige produkter på webshoppen Kiri Marketplace. Og jo mere grønt man kører, desto flere Kiri Coins optjener man på en køretur.

Målet med det nye samarbejde skulle angiveligt være, at understøtte klimabevidstheden hos ejerne af den elektriske Fiat 500 med loyalitetsprogrammet, som ansporer til et mere hensynsfuldt køremønster og forbrug.

Automatisk belønning for alle køreture
Løsningen er et samspil mellem Fiat-appen, infotainmentsystemet Uconnect 5 i den elektriske Fiat 500 og Kiri Technologies. Den omfatter alle varianter af den nye elektriske Fiat 500 med undtagelse af basisvarianten 500 Action, da den ikke har Uconnect 5.

For at gøre brug af “belønningen” skal man oprette sig hos Kiri Technologies og forbinde sin Kiri-konto til Fiat-appen, og derefter optjener man automatisk Kiri Coins under hver køretur. Bilen rapporterer kørselsdata til Fiat-appen.

Hvor mange Kiri Coins man får, afhænger af data om køreturen så som distance og hastighen, men også førerens samlede Eco Score – det vil sige en score fra 0 til 100 baseret på, hvor energieffektivt ens køremønster er.
Jo højere en Eco Score, desto flere Kiri Coins tikker der ind i ens Kiri-wallet, og desto flere belønninger kan man købe på Kiri Marketplace.

På markedspladsen hvor man kan spendere sin krypto valuta findes der produkter og gavekort fra en række producenter, som naturligvis alle er klimabevidste.

Første løsning af sin slags i bilindustrien
Stellantis anslår, at man ved almindelig bykørsel optjener cirka én Kiri Coin pr. kørt kilometer, og hver Kiri Coin er cirka to eurocent værd.
Det skulle angiveligt betyde, at man med et årligt kørselsbehov på 10.000 kilometer kan optjene Kiri Coins for cirka 150 euro om året.

I Fiat-appen kan man altid se, hvor mange Kiri Coins man har optjent efter hver tur, og selvfølgelig også det totale beløb. Her kan man også holde øje med sin Eco Score, og klaske sig selv på panden hvis scoren er for lav – for så har man jo kørt for råddent.
Løsningen er det første loyalitetsprogram i bilindustrien, der på den vis løbende belønner bilisterne og opfordrer til klimabevidst kørsel, men mon ikke snart vi ser andre producenter nappe et stykke af den kage.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start