Nu kan du låse din bil op ligesom din smartphone
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Hyundai anvender fingeraftryks teknologi

Sensorer vil scanne unikke fingeraftryk
Steffen F. Olesen
17/02-2019 kl. 06:00

Hyundai har annonceret at der inden længe i deres biler vil blive implementeret fingeraftryks teknologi. Specielle touch sensorer vil blive indbygget i dørhåndtag samt i startknappen på eksempelvis den nye Hyundai Santa Fe. 

Disse sensorer vil scanne og registrerer ejerens – og formentlig godkendte brugeres –  unikke fingeraftryk og herved give adgang til bilen.

Med denne teknologi følger en verden af muligheder. Førerens personlige præferencer i forhold til eksempelvis justering af spejle, førerposition og radiostationer kan tilknyttes profilen, så du bare skal hoppe ind i stolen og kører derudaf.

Albert Biermann som er Hyundai’s head of research and development siger:

“In the future, Hyundai plans to further expand the application of the technology to allow the adjustment of temperature, steering wheel position, and many other features which will be tailored to driver’s preferences.”


Teknologien er i bund og grund en efterligning af den teknologi mange af os bruger til at oplåse vores mobiltelefoner, og Hyundai kalder det for verdens første applikation i en bil.

Selvom nøglefri betjening af biler efterhånden har eksisteret i nogle år, har vi ind til nu stadig været afhængige af en eller anden form for nøgle i de fleste biler. 

Hvis det nu lykkedes Hyundai at lave et fuldt funktionsdygtigt system, kan dette måske betyde enden på den klumpede nøgle i lommen.

Så kan vi spørge os selv om det er sikkert i forhold til identitetstyveri og lignende. Hyundai planlægger at regelmæssige opdateringer vil blive rullet ud til bilerne, og derved vil sikkerheden og systemfejl ikke være noget vi skal spekulerer over – siger Hyundai.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start