Jørgen Leth elsker et bilmærke mere end de andre
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Hvilken bil elsker Jørgen Leth?

Originalitet, komfort, kvalitet, stolte traditioner og arv - og naturligvis æstetik - ligger i højsædet for Jørgen Leth
Mathias B. Høj
02/01-2018 kl. 08:36

De fleste danskere kender Jørgen Leths karakteristiske og let snøvlende stemme. Dels fra Århus Letbane og dels fra Tour de France, hvor stemmen måske kunne lyde ekstra rødvinssnøvlende på de rigtig lange etaper. Hvem ville ikke også pimpe lidt, hvis man skulle sidde en hel dag og kommentere en flok cyklende mænd – i et land med så rig adgang til kvalitetsvin? For Jørgen kan godt lide kvalitet og originalitet – og hvilken bil skal man så vælge?

Ifølge Citroen er det netop Citroen, som den aldrende kommentator bedst kan lide. I hvert fald har Citroen haft et samarbejde med Jørgen Leth om en reklamekampagne, hvor Leth udtaler sig om dette og hint ved forskellige modeller og Citroenmærket generelt.

”Picasso, den er stor – som hans kunst stor” udtaler Jørgen om Grand C4 Picasso, der er den store familiebil med 7 sæder. Og ligeså i flere videoer, hvor der kommenteres på Leths indtryk af bl.a. Cactus (som har “pigge på siden”), C1 og C3. Sidsnævnte med en 2.13 min. video, der kan koges ned til, at rattet er til at styre med. For Jørgen Leth har en evne til at videreformidle det åbenlyst banale, som var det lyrik.

Du kan se videoerne her.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start