Irritationsmomentet for de mørke vintermorgener
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Husk nu tågelyset!

Jo, tågelyset skal rent faktisk slukkes igen.
Mathias B. Høj
03/01-2018 kl. 11:28

De mørke vintermorgener kan være kilde til mange irritationer. Udover kulde, nedbør og mørke, er risikoen for at blive blændet af tågelys også stor. Danskere er rigtigt gode til at tænde så mange af bilens lygter som muligt når det er mørkt – men tågeforlyset, som gør oversigten god for føreren, kan virke blændende for modkørende. Og en tændt tågebaglygte, hvor der ikke er tåge eller tæt regn og sne, er en stor, rød øjenbæ for bagvedkørende.

Reglerne for brug af tågelys er simple:

– Tågelygter må kun bruges sammen med nærlys, når det er tåget eller sigtbarheden er dårlig pga. eksempelvis tæt regn eller sne. Så snart bilen er ude af tågen eller den tætte regn, skal tågelyset slukkes igen.

– Tågeforlys må anvendes som kørelys, men kun hvis det ikke er mørkt eller tåget og kørelys/nærlys i forvejen er slukket. Tågeforlygter OG almindeligt nærlys/kørelys udenfor lygtetændingstiden i “almindeligt” vejr er altså no-go.

– Tågebaglys er kun til tåge eller kraftig regn. Når bagvedkørende er kommet tæt på, skal det slukkes igen, da de nu har bemærket bilen foran. Tænk det lidt som langlysprincippet.

Overtrædelse af reglerne kan medføre bødestraf og – hvad der er mere vigtigt – blænde modkørende.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start