Hold styr på campingvognens vægt og vægt på krogen
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Hold styr på campingvognens vægt

Det er vigtigt, når du skal på campingferie, at du ved hvor meget vægt, du har på krogen
Ursula Østerberg
22/11-2015 kl. 18:00

Du er selv ansvarlig for vægten, og bliver du stoppet med overlæs, stopper ferien øjeblikkeligt –  indtil forholdene er bragt i orden. Få derfor foretaget en officiel kontrolvejning, så du kender vægten på din campingvogn.  Er du helt ny campist og gerne vil være helt sikker på ikke at få pakket for meget i vognen, kan du få kontrolvejet først den tomme og derefter den færdigpakkede campingvogn.

Fugt og udstyr gør campingvognen tung

Din campingvogn kommer som regel med en masse udstyr, og det kender vi oftest ikke den præcise vægt på. Alt udstyr fra gulvtæppe til elektrisk støtteben er med til at øge vægten på campingvognen. Dertil kommer, at en vogn med årene sagtens kan blive 50-75 kilo tungere pga. fugt, ifølge FDM. Derfor er det vigtigt at du får kontrolvejet din campingvogn, så du kender dens præcise vægt, når du køber den, og når den er blevet ældre. 

Når du køber en campingvogn, uanset om den er ny eller brugt, er det vigtigt du selv foretager en officiel kontrolvejning, som koster et par hundrede kroner, inden du underskriver slutsedlen – eller at du får skrevet ind i salgsslutsedlen, at en betingelse for handlen er, at der bliver foretaget en kontrolvejning, og at hvis vognens vægt afviger mere end de fem procent, man skal acceptere, så kan du ophæve handlen.

Kend den køreklare vægt

Campingvognens køreklare vægt er det, som campingvognen vejer med de ting, som er nødvendige for at du kan bruge den. Det vil for eksempelvis sige vandtank, gasflaske og kabeltromle (spørg din forhandler for den præcise angivelse, da det kan variere fra mærke til mærke). 

Når du kender campingvognens præcise køreklare vægt, ved du hvor meget frivægt du har at gøre godt med op til den tilladte totalvægt. Det er altså al det baggage og udstyr, du må putte i campingvognen. Her er det igen vigtigt, at du ved hvor meget du fylder i campingvognen. Til det kan du bruge en almindelig personvægt, så hver gang du fylder noget i din campingvogn, så skal det forbi vægten. Så ved du præcis hvad din campingvogn vejer.  Skriv en liste over tingene og deres vægt, så du ikke behøver at veje hver eneste ferie, men kan nøjes med kun at veje de nye ting, du putter ind i vognen. 

Det er også vigtigt, at du vejer alt fast inventar udstyr, som du med tiden sætter ind i campingvognen. Her er det igen også vigtigt at holde styr på det med en liste, så du kan følge med i campingvognens stigende vægt og dermed faldende frivægt til baggage.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start