Køsters Motorbogshandel kommer på auktion
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Historisk motorbogshandel på auktion

Nu kan du blive ejer af Skandinaviens største motorbogsamling, når Køsters Motorboghandel kommer på auktion den 7. september.
Mathias B. Høj
10/08-2018 kl. 09:33

Er du interesseret i motoriserede køretøjer, eller blot motorer, med en smule patina, historie og år på bagen? Så læs videre, for Køsters Motorbogshandel kommer på auktion. Samlingen af motorlitteratur er en af verdens fem største, og den største i Skandinavien. Tjek derfor om du har hyldemeter nok (hint: det har du ikke).

Den unikke og omfattende samling, der repræsenterer mere end 100 års motorhistorie, rummer over 130.000 bind af alle former for motorlitteratur, lige fra instruktionsbøger og værkstedsmanualer til reservedelskataloger. Kort sagt litteratur til alt med en motor, det være sig biler, både, knallerter, scootere, traktorer, lastbiler, stationære motorer etc.” udtaler Lærke Bøgh, leder af bogafdelingen hos Bruun Rasmussen.

Historisk boghandel med international kundekreds

Køsters Motorboghandel, der i dag har kunder over hele verden, blev grundlagt i 1962 af den danske boghandler og bilentusiast Jens Olesen. Samlingen rubriceres i dag som én af verdens fem største og ejes i dag af Tom Frandsen, der af helbredsmæssige årsager har valgt at sælge sit hjertebarn. Butikken, hvis lejemål kan overtages hvis man selv ønsker at drive den videre, består af forbutik og lagerhal, hvor hovedparten af bøgerne befinder sig på reoler opdelt i kategorier.

Sjældne originale bilmanualer

Interessen for både nye og ældre biler lever i bedste velgående, og det afspejler sig også i interessen for litteraturen omkring biler. Selv om megen information i dag er digitaliseret, vokser samlerskaren af personer, der sætter pris på at have de originale instruktionsbøger mellem hænderne.

Samlingen omfatter endvidere en række sjældne originale, tidlige publikationer indenfor instruktionsbøger og værkstedsmanualer/reservedelskataloger bl.a. fra flg. mærker: Albert, Alfa Romeo, Adler, Allard, Alvis, Armstrong Siddeley, Aston Martin, Auburn, Bayliss Thomas, Berliet, Bentley, BMW, Brennabor, Cadillac V16, Chandler, Chwrolet, Citroën SM, Daimler, De Soto, Delage, De tomasa, Duesenberg, Durant, Ferrari, Fiat 501, FSO, Glas, Gotha, Hansa, Haynes Car, Humber, Kaiser-Frazer, Lamborghini Diablo, Langonda, Lee Francis, Locomobile, Massey Fergusom, Matra, Mercedes, Mini Cooper, Motokov, Nimbus, Norton, Packard, Pannonoa, Pierce-Arrow, Porsche, Riley, Rolls Royce, Singer, SS (Jaguar), Studebaker, Stutz, Talbot (den oprindelige), Tatraplan Dixie, Triumph, Vespa, Volvo 445, Westinghouse og Wolseley. Og mange flere.

Køsters Motorboghandel er med dens imponerende og meget omfangsrige bogbestand en vigtig og unik kilde til viden om brug og vedligeholdelse af motorer og en enestående mulighed for den, der vil føre boghandelen videre eller blot være ejer af et motorbibliotek i verdensklasse“, afslutter Lærke Bøgh.

Se mere om auktionen her.

Del med en ven

0 personer snakker om “Historisk motorbogshandel på auktion

  1. Der kan man købe de bøger man før kunne låne gratis på biblioteket, de blev så solgt for en slik til ovenstående og så sat til salg for astronomiske beløb i fht til indkøbsprisen.
    Lidt ærgerligt for den som gerne ville læse Gert Hack osv.
    Money talks.

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start