Er du i farezonen? Her er trafikken farligst i DK
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Her sker flest trafikulykker

Store forskelle i landets politikredse
Mathias B. Høj
20/12-2017 kl. 12:28

Risikoen for trafikulykker er ulige fordelt i Danmark. Både hvad angår antallet af ulykker i forhold til befolkningstal, men også selve typen af ulykker i forhold til transportform.

Det viser en sammenligning af ulykkestal fra landets politikredse, som Vejdirektoratet har lavet. Tallene stammer fra 2016 og viser, at det generelt er farligere at færdes i trafikken i Nordjylland end i Nordsjælland. Andelen af borgere, som kommer ud for en ulykke, er simpelt hen højere i Nordjylland. Endnu værre står det til i Syd- og Sønderjylland, der er statistisk overrepræsenteret i antallet af ulykker.

Ulykker i personbiler

Ser man nærmere på tallene for skader, hvor de tilskadekomne befandt sig i en personbil, ser det lidt anderledes ud. Størstedelen af de dræbte og tilskadekomne i 2016 var enten førere eller passagerer i personbiler. Med 1.533 dræbte og tilskadekomne i personbil, udgjorde de 45 pct. af det samlede antal dræbte og tilskadekomne på nationalt plan. 

Nordjylland og Midt- og Vestjylland havde flest personskader i bil i 2016. I begge politikredse var mere end halvdelen af alle dræbte og tilskadekomne i bil – se faktaboksen. Derimod var det kun 20 % af de dræbte eller tilskadekomne i Københavns Politikreds, der var i bil.

Tallene afspejler naturligvis transportformerne i landet – men giver også et hint med en vognstang om, hvor der køres mest hasarderet.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start