Er du i farezonen? Her er trafikken farligst i DK
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Her sker flest trafikulykker

Store forskelle i landets politikredse
Mathias B. Høj
20/12-2017 kl. 12:28

Risikoen for trafikulykker er ulige fordelt i Danmark. Både hvad angår antallet af ulykker i forhold til befolkningstal, men også selve typen af ulykker i forhold til transportform.

Det viser en sammenligning af ulykkestal fra landets politikredse, som Vejdirektoratet har lavet. Tallene stammer fra 2016 og viser, at det generelt er farligere at færdes i trafikken i Nordjylland end i Nordsjælland. Andelen af borgere, som kommer ud for en ulykke, er simpelt hen højere i Nordjylland. Endnu værre står det til i Syd- og Sønderjylland, der er statistisk overrepræsenteret i antallet af ulykker.

Ulykker i personbiler

Ser man nærmere på tallene for skader, hvor de tilskadekomne befandt sig i en personbil, ser det lidt anderledes ud. Størstedelen af de dræbte og tilskadekomne i 2016 var enten førere eller passagerer i personbiler. Med 1.533 dræbte og tilskadekomne i personbil, udgjorde de 45 pct. af det samlede antal dræbte og tilskadekomne på nationalt plan. 

Nordjylland og Midt- og Vestjylland havde flest personskader i bil i 2016. I begge politikredse var mere end halvdelen af alle dræbte og tilskadekomne i bil – se faktaboksen. Derimod var det kun 20 % af de dræbte eller tilskadekomne i Københavns Politikreds, der var i bil.

Tallene afspejler naturligvis transportformerne i landet – men giver også et hint med en vognstang om, hvor der køres mest hasarderet.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start