Her rammer Påsketrafikken
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Her rammer Påsketrafikken

Der er stor sandsynlighed for at du ender i en kø. Se her hvordan du undgår det
Mathias B. Høj
10/04-2019 kl. 09:08

Påsketrafikken rammer og lammer store dele af hovedfærdselsårerne hvert år. Og hver gang passer det lige trafikanterne lige dårligt – med forsinkelse til Påskefrokoster og til sommerhusture.

Men hvis du planlægger din tur en smule, kan den værste kø undgås. Vejdirektoratet er udarbejdet en prognose over hvor de værste flaskehalsproblemer kan forventes.

Det gælder især på udrejsedagene lørdag d. 13. april, onsdag d. 17. april og skærtorsdag d. 18. april, hvor trafikken hovedsageligt bevæger sig på tværs af landet fra Hovedstadsområdet mod Jylland samt fra den dansk-tyske grænse ved Padborg mod Aarhus.

Derudover forventes øget trafik i de store sommerhusområder, især på den jyske vestkyst, ved Skagen og i Nordsjælland.

Den tætte trafik rammer især:

– E20 Fynske Motorvej (især ml. Odense og Middelfart).

– E45 ml. Padborg og Aarhus (især omkring Kolding).

– E20 Køge Bugt Motorvejen.

– E20 Vestmotorvejen.

– Rute 16 Hillerødmotorvejens forlængelse.

– Rute 21 til og fra Sjællands Odde.

Udrejsetrafikken

Trafikken vil hovedsageligt gå fra øst mod vest på udrejsedagene.

Lørdag d. 13. april forventes den første ferietrafik på vejene. Det betyder, at der i tidsrummet kl. 10-14 er risiko for kødannelser og periodevis tæt trafik. Det gælder især på den vestlige del af Fynske Motorvej ml. Odense og Middelfart samt på E45 omkring Kolding.

Onsdag d. 17. april blander rejsetrafikken sig med eftermiddagsmyldretiden. Ferietrafikanter skal derfor være opmærksomme på at der er risiko for mindre kødannelser i tidsrummet kl. 14-18, især på motorvejene omkring de store byer.

Skærtorsdag d. 18. april forventes tæt trafik og risiko for mindre kødannelser i tidsrummet kl. 10-14 – det gælder især på Vestmotorvejen, den vestlige del af Fynske Motorvej ml. Odense og Middelfart, samt på E45 ml. Kolding og Aarhus.

Hjemrejsetrafikken

De primære hjemrejsedage i påsken er påskesøndag den 21. april og 2. påskedag mandag den 22. april, hvor trafikken hovedsageligt bevæger sig fra Jylland mod Hovedstadsområdet via Fyn og Sjællands odde.

Vejarbejde på Fynske Motorvej

Der er planlagt et vejarbejde i forbindelse med udbygningen af E20 Fynske Motorvej. Pga. vejarbejdet kan man på strækningen mellem <53> Odense V og <55> Aarup kun køre med en hastighed på 80 km/t.

Grænsekontrol kan give forsinkelser

På hjemrejsedagene vil der pga. grænsekontrollen være risiko for mindre kødannelser ved den dansk-tyske grænse ved Padborg for de trafikanter, som skal hjem mod Danmark.

Sommerhusområderne

Forvent tæt trafik på de større rejsedage på rute 11 mellem Ribe og Ringkøbing, rute 40 ved Skagen, Rute 16 Hillerødmotorvejens forlængelse og rute 237 mellem Hornbæk og Tisvildeleje.

Kilde: Vejdirektoratet

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start