Alt du skal vide om den ny crossover fra Skoda
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Her er den ny crossover fra Skoda

Ny Skoda Kamiq lige præsenteret
Mathias B. Høj
28/02-2019 kl. 09:23

Ligesom bymidterne skyder i vejret, gør bilmoden det også. Højere siddeposition og dermed oversigt over trafikken hitter – og det samme gør lidt ekstra frihøjde og skærmkanter, som antyder bilejerens aktive fritid i naturen. Kodeordet her er “antyder”, for de fleste crossovers kommer ikke ud for mere terræn end højest en grusvej.

Praktiske er biler i crossover-klassen som regel også, og kongen af Praktistan, Skoda, har just præsenteret deres nye Kamiq. Ordet ‘kamiq’ beskriver noget, som passer perfekt i enhver situation – så mon ikke bilen har både aflæggeplads og god venderadius? Lad os se nærmere.

Infotainment & touchskærm

Instrumentbordet har en fritstående touchskærm, som afhængig af infotainmentsystemet kan være op til 9,2” og sæderne kan fås med blødt og slidstærkt Suedia-betræk i mikrofiber.

Kamiq kommer med den nyeste generation af Škodas infotainmentsystemer Swing, Bolero og Amundsen, hvor sidstnævnte har den største touchskærm på 9,2”. Bolero og Amundsen har otte højttalere, og derudover er der mulighed for at tilkøbe et Škoda Sound System med 10 højttalere og 405 watt.

Motorer

Den mindste motor er en 1.0 TSI 95 hk med en femtrins manuel gearkasse, og derefter følger en 1.0 TSI 115 hk med en sekstrins manuel gearkasse eller et syvtrins DSG-automatgear.

Den stærkeste benzinmotor er 1.5 TSI ACT 150 hk, som ligeledes fås med enten en sekstrins manuel gearkasse eller et syvtrins DSG-automatgear. Derudover er der en dieselmotor i form af 1.6 TDI AdBlue 115 hk. Alle motorer lever op til Euro 6d-TEMP-standarden for emissioner.

Rummelighed: 73 mm knæplads og 400 liter bagage

Kamiq bliver bygget på samme MQB-platform som den nye Škoda Scala. Kamiq er en forholdsvis kompakt bil med en længde på 4.241 mm, bredde på 1.793 mm og højde på 1.531 mm. Den primære kilde til rummeligheden er akselafstanden på 2.651 mm, som bl.a. udløser 73 mm knæplads på bagsædet. Bagagerummet rummer 400 liter og 1.395 liter, når bagsædet bliver fældet frem. Tilvælger man et fremfældbart passagersæde foran, kan man transportere lange genstande på op til 2,447 mm med lukket bagklap.

Derudover kan Kamiq fås med et elektrisk anhængertræk, der frigøres med et tryk på en knap i bagagerummet, ligesom der kan tilvælges el-bagklap.

Praktisk: paraplyholder og dørkantsbeskyttelse

Kamiq stiller selvfølgelig også med Škodas praktiske løsinger og fra Ambition niveauet er løsninger som f.eks. en isskraber i tankdækslet, en udtagelig LED-lygte i bagagerummet og en paraplyholder i førerens sidedør. Apropos smart løsning og sidedør kan Kamiq fås med den samme dørkantsbeskyttelse som storebror Kodiaq. Den kommer automatisk ud, når man åbner en for- eller bagdør og beskytter dørkanten og bilen ved siden af i f.eks. smalle parkeringsbåse. Kamiq er den første bil i sin klasse med den feature.

Opkobling: online med indbygget SIM-kort

Med Škoda Connects onlinetjenester har man f.eks. mulighed for at låse, og låse Kamiq op, ved hjælp sin smartphone. Desuden kan man opdatere infotainmentanlæggets software og kort online uden at skulle besøge en forhandler, og man kan downloade apps til infotainmentanlægget – f.eks. en app, som viser vejret i hele Europa. Kamiq er altid online, fordi den har indbygget eSIM, hvilket også understøtter automatisk nødopkald.

Sikkerhed

Škoda Kamiq har som standard både frontassistent med udvidet fodgængerbeskyttelse og vejbaneassistent. Desuden kan Kamiq fås med op til ni airbags – inkl. sideairbags ved bagsædet – ligesom den kan fås med Crew Protect Assist, der forbereder bilen på en potentiel kollision og giver passagererne ekstra beskyttelse. Ligeledes er der mulighed for Side Assist, der er en videreudvikling af Blind Spot Detect. Hvor Blind Spot Detect er i stand til at opdage og advare mod køretøjer op til 20 meter bag bilen, har Side Assist en rækkevidde på hele 70 meter. Af andet sikkerhedsudstyr kan nævnes, at Kamiq har en multikollisionsbremse, som automatisk bremser bilen efter en kollision, og man kan tilvælge en manøvreringsassistent, som automatisk bremser Kamiq, hvis den registrerer forhindringer foran eller bagved, når man parkerer.


Separat kørelys

Hvis man tilvælger fuld LED-lygter, består kørelyset af fire LED-lyskilder i hver side. Når man aktiverer blinklyset, blinker de i en glidende bevægelse indefra og ud.

Škoda Kamiq forventes at få danmarkspremiere i starten af 2020.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start