Skoda Octavia med 245 hk og sportslige køreegenskaber
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Her er den hurtigste Octavia

Her er en Skoda Octavia, der giver kamp til stregen på Autobahn
Mathias B. Høj
08/08-2017 kl. 11:27

Ikke alle Skoda Octavia'er er snusfornuftige familiebiler. Octavia RS 245 har 245 hk og når fra 0 – 100 km/t på 6,6 sekunder. Godt hjulpet på vej af en sportsundervogn, der giver mere adrætte køreegenskaber. Så det er en, på ydersiden, fornuftig familiebil der kan give baghjul.

Octavia RS 245 har 15 hk mere end den hidtidige Octavia RS, som fortsat kan købes i Danmark. Den firecylindrede TSI-bensinmotor har et maksimalt moment på 370 Nm ved 1.600-4.300 o/min. Hatchback-modellen accelererer 0-100 km/t. på 6,6 sekunder, mens Combi-modellen klarer samme disciplin på 6,7 sekunder. Topfarten er elektronisk begrænset til 250 km/t. Motoren fås med en manuel gearkasse med 6 gear eller en 7-trins DSG-automatgearkasse. Sidstnævnte model har en brændstoføkonomi på 15,6 km/l.

Octavia RS 245 skulle også være god i sving, hvor et nyt VAQ-differentialespærre sørger for, at den kører neutralt og ikke understyrer. Teknologien blev oprindelig udviklet til motorsport, og den fungerer sammen med en elektronisk styret multipladekobling. Når der er behov for det, kan op til 100 % af trækkraften overføres til ét forhjul. I sving bliver der overført ekstra trækkraft til det ydre forhjul, da det har mest vejgreb. Det reducerer understyringen markant, så man kan køre hurtigere gennem svinget.

Derudover har Octavia RS 245 Performance Mode Select med Performance Sound Generator, hvor føreren kan indstille individuelle ønsker til f.eks. undervogn, komfort og motorlyd. Og bilen kan udstyres med Dynamisk chassis kontrol, hvor man kan indstille støddæmperne elektronisk til Standard, Comfort eller Sport, ligesom tilvalget af Driving Mode Select giver mulighed for at justere f.eks. speederrespons og DSG-automatgearkassens skifte. Driving Mode Select gør det desuden muligt at gemme individuelle indstillinger på bilens nøgler.

På udstyrssiden er der bl.a. 19 tommer fælge og fuld LED-forlygter og de for sportsmodeller obligatoriske sportssæder og -rat. 

Octavia RS koster fra 467.000 kr og opefter. 15.000 kr ekstra, hvis man skulle have lyst til at få den som stationcar.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start