Her er biltypen køberne helst vil have
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Her er biltypen køberne helst vil have

Højt salg for høje biltyper
Mathias B. Høj
01/08-2018 kl. 09:24

Det skal være praktisk, rummeligt og se terrængående ud. Siddepositionen høj og pyntelisterne se ud som om de er designet til vildmarkens svirpende grene.

Nogenlunde sådan må kravspecifikationen se ud, for SUV/crossovergenren er nu den bedst sælgende i Danmark. Spåkoner og -mænd i bilverdenen har længe forudsat det, men nu understøtter tallene spådommen. SUV'erne udgjorde i 17% af bilsalget sidste sommer, men i år er det vokset til ikke mindre end en andel på 27%.

Den mest solgte bilmodel i Juli er såmænd også en crossover – Nissan Qashqai solgtes i denne måned i 791 stk, eller i gennemsnit 25,5 stk om dagen. Hvis du vil se hvordan en Qashqai ser ud, kan du køre på en gennemsnitlig dansk vej i tre minutter – så skal du nok se en. Nærmeste konkurrenter indenfor segmentet er VW Tiguan og T-Roc med et salg på henholdvis 271 og 211 stk.

De tidligere afgifter favoriserede især indkøb af mikrobiler (VW UP!, Toyota Aygo Kia Picanto m.fl.), men det er gået fra en markedsandel på 17% sidste år, til blot 10% i år. 

Kilde: De Danske Bilimportører

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start