Her er Beredskabsstyrelsens nye pick-ups
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Her er Beredskabsstyrelsens nye pick-ups

Hårdføre og terrængående
Mathias B. Høj
05/02-2019 kl. 08:27

Køretøjer fra Beredskabsstyrelsen skal kunne tåle nogle tæsk – for de skal kunne rykke ud til naturkatastrofer – og katastrofer frembragt af mennesker. Og alt derimellem. Derfor skal de være terrængående og hårdføre. Nissan Navara løb med den prestigefyldte leverance.

Fra starten på 2019 indgår indkøb af køretøjer til Beredskabsstyrensen under Forsvarsministeriets Materiel- og indkøbsstyrelse (FMI). Og den første leverance består af i alt 17 Nissan Navara pick-up. Forsvarsministeriets Materiel- og indkøbsstyrelse har i 2014 og 2015 indkøbt henholdsvis 120 og 128 Navara'er, så maskinellet er velkendt.

Det er Nissanforhandler Autonorden på Amager, der står for leveringen. Og inden da er bilerne blevet malet i Beredsskabsstyrelsens orange farve og monteret med specialudstyr.

Der er monteret hardtop med arbejdslys, ladindsats, specialtræk til forskellige typer anhængere, spil i front, sirene med lysbro med blå blink samt blink i front, på hjørner og bagpå, så de kan ses fra alle sider og vinkler. Herudover er der radio- og samtaleanlæg samt navigation. Hardtoppen kan afmonteres, så Navara kan lastes med forskelligt materiel på ladet – f.eks. vandtanke eller lignende.

Bilerne er godkendt som udrykningskøretøjer, og de skal først og fremmest indgå i Beredsskabsstyrelsens beredskab ved klimarelaterede hændelser såsom oversvømmelser og stormskader samt som del af det kemiske beredskab. De kan også indgå ved dansk bistand ved udenlandske katastrofer.

Nissan Navara til Beredsskabsstyrelsen har en 2.3 liters 190 hk dieselmotor, 7-trins automatgear samt firehjulstræk med elektronisk skift fra to- til firehjulstræk samt mulighed firehjulstræk ”low” med reduktionsgear og spær på bagakslen til virkelig hård terrænkørsel. Herudover kan der trækkes trailere med pumper og andet material på op til 3.500 kg.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start