Grøn Galskab - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Grøn Galskab

BMW viser tænder i hybrid-sportsvogns segmentet
Johannes Nipper
07/09-2009 kl. 15:40

351 hk. og 800 Nm. i en 3-cylindret turbodiesel lyder for vildt til at være sandt. Men det er, hvad BMW lover med deres Vision EfficientDynamics koncept. Bilen drives, som skrevet, af en 3-cylindret turbodiesel på 1.5 liter, der i sig selv genererer imponerende 161 hestekræfter og 290 newtonmeter. Og koblet med to el-motorer, en i hver ende af bilen, opnås de op til 351 hestekræfter. Op til, da bilen trækker på både batterier og dieselmotor for at yde dette, og derfor kun kan yde det en begrænset tid ad gangen. Til gengæld er batterikapaciteten stor i 4-personers hybridkonceptet, og BMW lover op til 50 km. kørsel på rent batteri. Hvorefter dieselmotoren må tænde og lade på batterierne.

Topfarten er 250 km/t., hvilket er det typiske topmål for de Bayerske biler. CO2 lukker den kun mellem 50 og 99 gram ud af pr. kørt kilometer. Og 0-100 km/t. overstås på blot 4.8 sekunder, flot. Men altoverskyggende imponerende er at bilen, de meget hurtige tal til trods, går op til ca. 26,5 km/l……………….Vildt!

Hybrid bilerne er her allerede, og de tager større og større markedsandele, men det er primært som fornuftsbiler, til de øko-korrekte og bevidste folk derude. Men nu er der også en til alle os andre…

Man kan se -og opleve BMW Vision EfficientDynamics på IAA bilmessen i Frankfurt 17-27 sept.

Del med en ven

0 personer snakker om “Grøn Galskab

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start