NCAP bliver grøn: Slut med fusk om udledning
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Green NCAP afslører pyntede forbrugstal

Euro NCAP afslører pyntede udledningstal fra bilproducenter
Mathias B. Høj
02/03-2019 kl. 05:17

Når du vil finde ud af, om din nye bil virkelig er så grøn som producenten hævder, bliver resultaterne mudrede når mellemregningerne kommer med. De nye WLTP-tal hjælper et godt stykke af vejen, men oplyser ikke meget om, hvor “ren” udstødningen er. De fokuserer mere på selve forbruget pr. kilometer. Og de to ting følges ikke nødvendigvis ad.

Helt uoverskueligt bliver det, når udledning og forurening i forbindelse med fremstilling af bilen tages med i udregningen. Dels fordi producenter er ekstremt modvillige til at oplyse den slags, og dels fordi tallene i sig selv er så komplicerede, at det er svært at sammenligne. 

Heldigvis er der håndsrækning på vej. Euro NCAP, som er kendt for at uddele stjerner for bilers sikkerhed, får nu en grøn division. Green NCAP kommer organisationen til at hedde, og vil på overskuelig vis uddele stjerner til bilmodeller på baggrund af forbrugstal og forureningstal. Og ligesom med deres sikkerhedstest, bliver det muligt at dykke ned i tallene og finde mere info.

Eksempler på tests er, at BMW I3 og Hyundai Ionic Electric får de maksimale fem stjerner, mens Volvo XC40 T5 2.0 4X4 Auto får én stjerne. VW Golf 1.6 TDI 4X2 med Manuelt gear får nul stjerner. 

Du kan finde Green NCAP's hjemmeside her: https://www.greenncap.com

På sigt lover Green NCAP også at medtage tal for produktionen af selve bilen. Hvis det lykkedes at få brugbare tal omkring det, rykker reelle forureningstal et godt stykke nærmere. Og vil måske give elbilerne et hak i tuden – med batterifremstillingen, som er alt andet end miljøvenlig. Det vil tiden vise.

For MagaCins vedkommende vil vi medtage Green NCAPs forbrugstal, hvis de findes for den konkrete bilmodel vi tester.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start