Rydbergs MC snydt af Mick Østergaard fra Motor TV og MC TV
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Genialt tyveri fra forhandler

Rydberg hænger på kundes dyre skattegæld, grundet ny snydemetode
Peter Olsen
06/11-2012 kl. 11:15

Rydbergs MC er blevet snydt, i forbindelse med salg. Rydberg står nu med usælgeligt køretøj, samt stor regning til SKAT. Snydemetoden er attraktiv for alle danskere med udestående til SKAT og andre offentlige institutioner.

Metoden er simpel, men usædvanlig fræk. Kunden kommer og kigger på køretøj, og udviser interesse for køretøjet. Kunden beslutter sig for køb af køretøjet, og beder forhandleren klare finansiering og indregistrering.

Når forhåndsgodkendelsen fra finansieringen er gennemført, kontakter forhandleren kunden for underskrift på endelig finansiering og levering. Kunden aftaler tid for levering, men kommer ikke, og udskyder leveringstid. Udskydning fortsætter, hvorfor forhandleren ikke får underskrift på finansiering. I mellemtiden har kunden været hos SKAT og informeret dem om købet, og tilbyder SKAT at skattegæld klares med udlæg i køretøjet.

Når SKAT har foretaget udlæg, kommer kunden til forhandleren for at underskrive endelig finansieringsaftale samt afhente køretøjet. Kunden er vidende om endelig finansiering ikke kan gennemføres, grundet udlæg fra SKAT.

Resultatet: Kunden har fået nyt køretøj. Fået nulstillet skattegæld og kommer aldrig til at betale for køretøjet, da finansieringen ikke opnår endelig godkendelse hos finansieringsselskabet.

Hele regningen, både for køretøj og kundens udeståender hos de offentlige myndigheder, hænger nu på forhandleren.

Rigtig trist er det at personen bag uheldighederne i denne 1. sag af den type i Danmark, er en person der har sin vante gang i motorcykel og bilverdenen. 

Heldigvis er det ikke mange uærlige kunder, men i takt med at flere opbygger gæld til det offentlige, samt at flere private opdager denne mulighed for hurtig gevinst, kan denne fremgangsmåde blive et stor problem for danske forhandlere.

Den første dom, omhandlende ovenstående metode til veksling af gæld til det offentlige, er netop faldet ved retten i Århus. Rydbergs MC har tabt sagen ved både 1. og 2. instans, i vores retssystem.

Da sagen har stor principiel betydning for danske automobil, camping og motorcykelforhandlere, overvejer Rydbergs MC at anke til sidste og højeste instans.

Danske købere af automobiler, campingvogne og motorcykler, der ønsker finansiering, får det svært i fremtiden. Næppe nogen tvivl om denne dom vil betyde sværere adgang til finansiering hos de danske forhandlerne, da uheldige personer kan sende private udeståender videre til en intetanende forhandler.

Læs dommen på billede 3-5  

Del med en ven

23 personer snakker om “Genialt tyveri fra forhandler

 1. Hvis jeg læser den dom rigtig så er det ham fra motor TV der har lavet snydet. Det tvivler jeg på er rigtig!

 2. Trist for butikken men smart tænkt af den der vil svindle. Den ville jeg sgu aldrig have tænkt ud men er sgu også nok for ærlig.

 3. hmmm er det bare mig eller den dom fuldstændig ugyldig??
  dommen er afsagt 1 november 2011 ,men der står i afsigelsen at handlen foregår 19. december 2012 ????

 4. Det er Mick Østergaard der er tale om, og det er en honda cbr 250ra, som skat har taget pant i på 30.000kr.

 5. Min største medfølelse for Rydbergs mc der står med regningen. I mine øjne er der bedrageri, og det burde anmeldes, men det har politiet vel ikke tid til.

 6. Jeg synes ikke det er specielt genialt. Han bliver (endnu en gang) hængt ud nationalt for dårlig økonomi og elendig moral… og det endda for et tilsyneladende ret beskedent beløb.

  Det kan umuigt være holdbart med sådan en vingeskudt offentlig profil når man forsøger sig som linselus på halvprofessionelt plan.

 7. Synes det er mere utroligt at denne sag bliver lagt frem så alle og enhver nu ved hvordan det kan gøres …sådan noget burde ikke offentliggøres for at beskytte de enkelte forhandlere mod den slags metoder.

 8. Jeg synes tvært imod at det er godt, at der er total åbenhed omkring denne dom, lige præcis så andre ikke hopper på det trick igen. Den danske forhandlerstand har det hårdt nok i forvejen, og en snotskovl som Mick Østergaard gør det ikke nemmere.

 9. Mack: Den går jo kun een gang i et veloplyst samfund, men potentielt lige så mange gange som der er forhandlere i et uoplyst samfund.

 10. Løsningen er vel blot at forhandleren først udleverer nøglen når der er opnået endelig godkendelse hos finansieringsselskabet? Så er det finansieringsselskabet der hænger på den.

 11. Ja ham Østergård kan mange triks. I gamle dage kunne han gå konkurs med diverse blade og lade trykkeri og andre stå med regningen. Dengang trode alle han var færdig men han blev med at dukke op og snyde flere og snyderiet er åbenlys blevet mere kreativt med tiden.

 12. Løsningen er sgu at kaste sådan et fjols, i spjældet.
  Gerne ind hvor der er fællesbad. Hold kæft en narrøv!! Bliver sgu så harm over den slags!

 13. Syntes ellers han lavede nogle gode programmer, men de blegner sku noget når man læser at han er en skide svinler og det er jo desværre ikke første gang. 🙁

 14. Hvis man laver sådan et stunt og dermed sætter resten af sin karriere overstyr for et så lille beløb, så må den gode Mick Ø. virkelig være på røven.

  NU må han da være en færdig mand i Dansk motor presse!

 15. Det er vel ret simpelt for i henhold til den dom er hverken motorcykel eller skat betalt. Når man skylder skat skylder man dig og mig hvilket skal stoppes. Når skat laver udlæg er man virklig på skideren og de gør det også først efter rigtig mange henvendelser og mulige betalingsordninger. Altså ved kunden godt at der ikke er økonomi til et nyt køretøj. Jeg må sige at jeg finder det usmagelig sådan både at snyde dig og mig og samtidig en forhandler.

 16. Nu har jeg lige fået læst retsudskriften og kan da se at det er Rydbergs der har lavet en procedurefejl, og inddirekte selv er skyld i det problem som efterfølgende er opstået.

 17. Ja selvfølgelig er det Rydbergs fejl. Det har intet at gøre med at en skatteskyldner bare fortsætter med at købe. Det har heller ikke noget at gøre med kunden ikke betaler for motorcyklen, for det skal han naturligvis ikke når forhandleren har været så dum at hjælpe med indregistrering.

  Der er i denne dom som jeg læser den, to personer. En person der flink at hjælpe, og en person der ikke betaler hvad han skal for naturligvis skal vi alle betale vores skat og vores indkøb. Overholder vi ikke reglerne bør den slags straffes i et retssamfund.

 18. Genialt – hvilket sammenspil mellem dommer og skyldner. retten sat 1-11-11 og afsluttet 26-10-12 og indrager et køb 19-12-12. Hvis dette er alm. dansk retspraksis hvad der så mon sker med store virksomheder der går konkurs efter uorden i regnskabet ?

Skriv et svar

Giver børn en ny start