Frifundet for injurier i langstrakt sag - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Frifundet for injurier i langstrakt sag

MagaCin under voldsom beskydning fra motoranmelders advokater de seneste år
Webmaster
29/08-2012 kl. 15:15

Man må godt skrive sandheden, hvis der kan føres sandhedsbevis. Derfor er MagaCin først i byretten i Horsens og senest i Vestre Landsret (27. august) frifundet for injurie mod pågældende motoranmelder, der producerer programmer til TV. Udtalelser, som altså er straffrie, blev fremsat på MagaCin.dk.

Dermed kan man sige, at anmelderen nu har to retsinstansers ord for, at MagaCin har har beskrevet sandheden – i en sag, han selv har anlagt for at blive renset.

Retten lægger til grund, at et vidne, en medarbejder i en motorcykelforretning, i al væsentlighed bekræfter MagaCin´s udtalelser og bekræfter, at de er kilde til oplysningerne, som MagaCin bragte i en klumme med overskriften ”Nej tak til luderjournalistik”.

Motorcykelmedarbejderen bekræftede i retten, at de havde opfattet anmelderens tilbud som at han ville gøre reklame for motorcykelbutikken i tv-indslag mod til gengæld bl.a. at låne en motorcykel i omkring tre måneder til langtidstest og tur sydpå.

Anmelderen havde krævet 250.000 kr. i tort og 50.000 kr. til at offentliggøre dommen i flere aviser. Nu har retsvæsenet dømt anmelderen til at betale 30.000 kr. for byretssagen samt godt 32.000 kr. for landsretssagen til MagaCin.

Den pågældende anmelder har tidligere været involveret i lignende sager indenfor bilverdenen. Noget flere medier har skrevet om gennem sommeren 2008. Bl.a. Ekstrabladet d. 21. aug. 2008. Dengang blev anmelderen, ifølge EB.dk, smidt ud af bil-journalisternes klub – MKD, grundet betalte anmeldelser.

Det har været en hård tid med sådanne sager, og MagaCin glæder sig over det nu er overstået, så energien kan bruges på udvikling af vores sites, samt udarbejdelse af artikler og tests.

Del med en ven

0 personer snakker om “Frifundet for injurier i langstrakt sag

  1. Jeg har vært i branschen i over 25 år og det her kommer ik som nogen overaskelse. I al min tid har østergård forsøgt at platte og snyde penge ud af folk i branchen. Jeg husker osse konkurs og snyd med nogen blade hvor mange har tabt mange penge. Helt vanvittig han kan blie ved.

  2. OK han er en skurk, men tænk lige selv over den måde i selv formulere jer på. Nogen gange kan man godt få fornemmelsen at i er helt ukritiske i jeres brug af tillægsord. F.eks. i artiklen om den nye Versys 1000. Andre gange i TV programmerne er i helt hudløst ærlige. Balance i tingene er noget der giver mig indtryk af seriøsitet; ikke en lang række af ekstremer. Tak for en fin side.

  3. Den kloge snyder den dumme, således har det altid været. Der må være nogen der er dumme nok til at lade sig snyde ellers var han vel ikke blevet hængende og havde fundet et andet segment. Om han er dum eller klog ved jeg ikke men der er åbenbart nogen der er dummere end ham.

Skriv et svar

Giver børn en ny start