Fremtidens bæredygtige autocamper. Roller Team Triaca
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Fremtidens bæredygtige autocamper

Roller Team Triaca
Ursula Østerberg
11/01-2016 kl. 16:45

Triaca Concept 230 er Roller Teams bud på en miljøvenlig og bæredygtig autocamper. Den italienske producent ønsker at være på forkant med fremtidsrettede løsninger og bæredygtig innovation, med Triaca som flagskib.  

Den grundlæggende idé bag autocamperen er at genfortolke allerede kendte løsninger, så komforten øges og miljøbelastningen mindskes. 

Innovative materialevalg

Sammen med en række italienske universiteter har Roller Team designet Triaca Concept 230 med det primære fokus at være bæredygtig, miljøvenlig og funktionel. Det ses tydeligt, at hvert eneste valg er nøje gennemtænkt. Væggene er lavet på fibre af basalt, som er en finkornet, sort vulkansten – et billigere og mere miljøvenligt alternativ til kulfiber. Sammenlignet med vægge af glasfibre er basalt meget stærkere og samtidig 30% lettere. Noget, der afspejles i brændstofforbruget. Basaltfibrene kan genbruges, hvilket bidrager yderligere til autocamperens bæredygtighed. 

Det er ikke kun væggene, hvor materialevalget er innovativt. Køkkenbord, køkkenvask og overflader i badeværelse er lavet af pRaL®, som er et kompositmateriale med en høj slidstyrke, anti-bakterielle egenskaber og let at reparere og vedligeholde. 

Overalt i indretningen er der anvendt genanvendelige materialer. Møbelstofferne er lavet af naturlige plantefibre og genbrugsplast, og gulvet er lavet af Eco-Malta, et meget let materiale med høj slidstyrke.

Ingen gas i autocamperen

Der er intet i Triaca Concept 230, som kræver gas eller andre fossile brændstoffer. Det hele drives af solenergi og lithium ion-batterier. Kogepladerne er induktionsplader, og køleskabet samt fryseren får strøm via solpanelet. Køleskabet og fryseren styres hver for sig, så energiforbruget mindskes, hvis der eksempelvis ikke er mad i fryseren. 

For at udnytte ressourcerne mest effektivt anvendes der en række intelligente teknologer, som vi kender fra vores egne hjem, bl.a. vandsparehaner, hvor luft blandet i vandet, så vandforbruget reduceres med op til 70 procent i køkken og bad.

De mange bæredygtige løsninger i Triaca, gør at autocamperen – sammenlignet med en lignende almindelig autocamper – har et 11 procent lavere Co2-aftryk, og et samlet energiforbrug, der er 24% lavere. 

God plads og smarte løsninger

Innovative og bæredygtige løsninger er fine i brochuren, men for at trives i en autocamper skal den også have den rigtige indretning og det nødvendige udstyr. Og Triaca Concept 230 skuffer ikke her. Roller Team har skabt et rent og moderne design. Det er ikke luksuriøst, men det er rummeligt, smart og med masser af plads med den åbne spiseplads/opholdsstue, det smalle hjørnekøkken, hjørnebadeværelset og hæve-sænketaget. På mange måder minder indretningen om Knaus Travelino koncept campingvogn.

Møblerne er modulopbygget. Dette gør, at møblerne kan anvendes på flere måder. Siddebænken kan omdannes til lænestol med elektrisk fodstøtte, mens et andet sæde kan trækkes ud, så får funktion af loungestol.  Ved et enkelt tryk på en knap omdannes hele siddegruppen til en dobbeltseng. 

Den lange, smalle bordplade i hjørnekøkkenet står i stærk kontrast til de kortere, tungere køkkener, vi almindeligvis ser i autocampere. Det giver luft og fornemmelse af plads i vognen uden at du mister værdifuld arbejdsplads. I stedet for et indbygget komfur har Triaca nemlig plug-in induktion kogeplader gemt væk i en skuffe, hvilket giver plads på køkkenbordet. 

Også i badeværelset har Roller Team sørget for, at det, der ikke er i brug, ikke tager plads. Håndvasken trækkes ud fra væggen, når den skal bruges, og slås sammen, når den ikke er i brug. Ganske let.  

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start