Ford's automatiske P-system - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ford’s automatiske P-system

Ford og Bosch præsenterer fremtidens perkeringsteknologi
Steffen F. Olesen
23/09-2021 kl. 11:53

Du er for sent på den til et møde. Efter at have kæmpet dig gennem tæt trafik, er det nu blevet tid til at finde en parkeringsplads. Et scenarie der kan give de fleste svedige håndflader.
Forestil dig i stedet, at du rent faktisk slipper for at cirkulere rundt i et parkeringshus efter en ledig plads, men at du kan forlade bilen, som så selv finder en parkeringsplads – og naturligvis også parkerer på egen hånd.
Sådan ser fremtiden ud for Ford-kunderne, når de via FordPass-appen og teknologien Automated ValetParking får hjælp til at parkere bilen.

Ford har sammen med Bosch og andre partnere indledt projektet i samarbejde med The German Association of the Automobile Industry for at demonstrere, hvordan fremtidens parkering kan se ud.
Teknologien er netop blevet demonstreret på det internationale motorshow IAA i München.

Demonstrationen viser, at det at parkere en førerløs bil er en realitet. Dette har en række fordele, der ikke blot gør det mere komfortabelt for kunden, men også praktisk og tidsbesparende. Om du befinder dig i en lufthavn eller i et indkøbscenter, så kan parkering snart gøres langt mere effektivt. Det at køre rundt i et parkeringshus, i hvad der kan føles som en evighed, er snart fortid, siger Joseph Urhahne, Automated Driving, Research & Advanched Engineering, Ford Europa.

Parkeringshuse med sensorteknologi
Der er tid at spare, når man som fører vælger at parkere sin bil med den nye teknologi. Føreren skal blot efterlade bilen i et markeret område og herefter klares alt via FordPass-app’en.

Teknologien tager udgangspunkt i installerede sensorer i parkeringshuset, der kommunikerer med bilen og derved aktivt overtager styringen af bilen for at køre den førerløse bil hen til en ledig parkeringsplads, hvor bilen selv parkerer.

Hvis en fodgænger eller et andet køretøj bevæger sig ind foran bilen, vil bilen standse helt automatisk. Når bilen holder parkeret, er det desuden også muligt at åbne bilen, selvom man ikke er i nærheden – eksempelvis i forbindelse med pakkeleveringer – eller at få bilen til selv at finde vej til opladning eller en bilvask.

Når føreren vender retur til parkeringshuset for at afhente sin bil, slipper man igen for at skulle ind i parkeringshuset og lede efter bilen.
Via FordPass-app’en kan man afslutte parkeringen, så bilen igen selv finder vej til det område, hvor man slap den til at begynde med.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start