Ford stopper midlertidigt bilproduktionen i Europa
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ford stopper bilproduktionen

Ford Motor Company lukker midlertidigt ned for bil- og motorproduktionen på samtlige af virksomhedens fabrikker på det europæiske fastland med virkning fra den 19. marts. Lukningen forventes at være i kraft i flere uger og sker i forbindelse med udbredelsen af COVID-19.
Steffen F. Olesen
17/03-2020 kl. 22:00

Afgørelsen er truffet i kølvandet på, at World Health Organization (WHO) har identificeret Europa som epicentret for coronavirussens udbredelse, hvis smittetal de seneste dage er steget markant med yderligere stigninger forventet. Fords beslutning om midlertidigt at lukke ned for den europæiske produktion vil bidrage til det samlede samfundsansvar om at mindske virussens spredning så meget som muligt.


“Selvom coronavirussens effekt på vores faciliteter hidtil har været begrænset, er dens effekt på vores ansatte, forhandlere, leverandører og kunder såvel som det europæiske samfund generelt hidtil uset. På grund af denne krises dramatiske indvirkning på det europæiske marked og leverandørindustrien stopper vi midlertidigt produktionen på samtlige af vores fabrikker på det europæiske fastland,” udtaler Stuart Rowley, Ford Europas præsident.


De netop annoncerede foranstaltninger følger i kølvandet på Fords forholdsregler fra sidste uge, der omfatter hjemsendelse af alle medarbejdere, som kan varetage deres stillinger hjemmefra. Dette tiltag blev ligeledes indført for at mindske spredningen af coronavirussen og vil gælde, indtil andet bliver direkte oplyst.


“Hos Ford Motor Company tager vi vores samfundsansvar med at reducere spredningen af COVID-19 alvorligt – både på globalt og dansk plan. Sikkerheden for vores medarbejdere, forhandlere, kunder, leverandører og øvrige samarbejdspartnere er vores højeste prioritet i en tid som denne.

I forbindelse med den skærpede verdenssituation og myndighedernes anbefalinger har Ford Motor Company per 16. marts 2020 derfor på både globalt og dansk plan besluttet at hjemsende langt størstedelen af alle medarbejdere, så vi fremadrettet i videst mulig udstrækning arbejder hjemmefra. Der vil være undtagelser for medarbejdere, der varetager forretningskritiske opgaver eller opgaver, der ikke kan udføres hjemmefra. Beslutningen herom vil gælde, indtil andet bliver oplyst.”

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start