Ford satser stort på solceller - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ford satser stort på solceller

Der er allerede planer om at udvide projektet.
Steffen F. Olesen
01/02-2023 kl. 11:46

Ford har åbnet en ny solcellepark på sin fabrik i Valencia i Spanien, som en vigtig del af deres ambitiøse CO2-mål, hvor alle Fords fabrikker, leverandører og distribution forventes at være CO2-neutrale i 2035.

Den nye solcellepark, der dækker to store områder ved den spanske fabrik, producerer en mængde elektricitet som svarer til forbruget hos 1.400 spanske husstande om året, hvilket vil sige 4.641 mWh. Men allerede til sommer udvides den nye solcellepark, hvorved produktionen vil stige med yderligere 3.762 mWh årligt.

Vi har mere end nogensinde før brug for vedvarende energikilder. Denne nye solcellepark i Valencia er et vigtigt bidrag til Fords rejse mod en elektrisk fremtid, hvor vi bliver selvforsynende med vedvarende energi og CO-neutrale i 2035, siger Stuart Southgate, Sustainable Enviromental and Safety Engineering, Ford Europa.

Men selvom solcellerne står der og man forventer at udvide til sommer, er man allerede nu ved at undersøge muligheden for at udvide solcelleparken yderligere, så den maksimale kapacitet øges fra 2,8 mWh til 10 mWh i 2024, ligesom man også overvejer at installere solceller på fabrikkens tag.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start