Ford lancerer en specialudgave af GT - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ford lancerer en specialudgave af GT

Ford GT – USA's eneste Le Mans-vindende superbil – bliver taget til nye højder i 2021. Det sker med specialudgaven Ford GT Heritage Edition, der er inspireret af den originale Ford GT, som vandt Daytonas 24-timers løb i 1966, og den såkaldte Studio Collection-pakke, der gør det muligt at personliggøre superbilen mere end nogensinde.
Steffen F. Olesen
18/08-2020 kl. 11:48

Ford GT har gennem mange år været en rigtig eftertragtet sportsvogn, som for de fleste samtidig er en uopnåelig drøm.
Der findes få eksemplarer af den sprøde racerbil i Danmark, og de få gange bilerne bevæger sig ud i det danske land, er der garanti for opmærksomhed.

Fra tid til anden bliver verden beriget med en opdateret udgave af Ford GT, og man skal være hurtig på aftrækkeren, hvis man skal have en chance for at lande et eksemplar; især i Danmark.
Her er det i virkeligheden bedst at kende nogen som kender nogen, eller måske endda selv være den “nogen”, for du kan altså ikke bare gå ned til tin lokale Ford forhandler og bestille en.

Nu er tiden igen kommet hvor Ford har nusset lidt om deres øjesten, og smidt en række opdateringer i pakken, hvor der er lagt fokus på Ford GT’s tid i racerløb, som et symbol på 55-årsjubilæet for Ford GT’s sejr ved Daytonas 24-timers løb.

Læs i pressemeddelelsen her under, nøjagtig hvad pakken indeholder, og gå så på jagt efter et stjerneskud hvis du bliver tændt af idéen om et eksemplar i garagen.

Pressemeddelelse:
55-årsjubilæet for Ford GT’s sejr ved Daytonas 24-timers løb
“Med Heritage Edition dykker vores Ford Performance-specialister endnu længere ned i Ford GT’s racerhistorik. Det er en limited edition-model, der designmæssigt hædrer 55-årsjubilæet for Ford GT’s sejr ved Daytonas 24-timers løb, der skulle vise sig at blive afgørende for vores sejr i Le Mans senere samme år. Derudover introducerer vi også Ford GT Studio Collection: En pakke med valgbare grafiske elementer til de ejere, der fx ønsker at fremhæve Ford GT’s kulfiber og kølere – funktionelle detaljer, der har været afgørende for dens Le Mans-sejre,” udtaler Mike Serverson, programmanager for Ford GT.

Ford GT’s første Daytona-specialmodel
Ford GT’s Daytona-inspirerede udgave er den seneste i rækken af superbilens Heritage Edition-modeller. Samtidig er det den første i rækken, der tipper med hatten til den originale Ford GT, som vandt Daytona 24 Hour Continental-løbet i 1966. Løbet, der er afbildet i filmen ‘Le Mans ’66’ fra 2019, markerede Fords allerførste sejr i et udholdenhedsræs.

Denne Heritage Edition af Ford GT er dermed den første af sin slags til at bære en lakering, der hædrer et andet løb end Le Mans.

“Fords racerkørere Ken Miles og Lloyd Ruby førte an i næsten samtlige omgange af det døgnlange racerløb og udkonkurrerede resten af feltet med 48 km. Sejren blev et vendepunkt for Fords ambitioner med Ford GT og markerede samtidig første gang, at nogen truede Ferraris dominans i racersporten,” forklarer Severson.

Ford GT Heritage Edition lander i 2021 med et design, der er inspireret af det markante look, som originalmodellen Ford GT40 MK II bar i 1966 i Daytona-løbet. Den var hvid, sort og rød – og de detaljer går igen i den nye Heritage Edition, som bærer farven Frozen White, der komplementeres med kulfiberdetaljer som kontrast.

Dertil kommer røde detaljer på bl.a. tagkanten, nederste del af fronten og førersidens dør, mens yderligere kulfiberdetaljer udviser specialudgavens letvægtskarosseri. Ford GT Heritage Editions eksklusive design rundes af med unikke grafiske detaljer og skræddersyede 20 tommers Gold Heritage-alufælge med røde Brembo-bremsekalibre.

Kabinen består bl.a. af sort Alcantara-ruskind, der beklæder både instrumentpanelet og rattet, mens rattets røde paddle shifters og sportssæder beklædt med rød Alcantara-ruskind danner kontrast.

Ny Studio Collection-pakke
Specialisterne hos Ford Performance løfter i samme åndedrag sløret for den såkaldte Ford GT Studio Collection. Navnet dækker over en ny pakke af grafiske elementer, der gør det muligt at tilpasse Ford GT’s design ved at fremhæve superbilens markante designelementer – herunder bilens kølere, som er afgørende for, at Ford GT kan levere sine 660 hk under selv de mest ekstreme køreforhold.

Ford GT Studio Collection er skabt via et samarbejde mellem Ford Performance og Ford GT-producenten Multimatic. Den unikke pakke af grafiske elementer er derudover tilvejebragt med input fra Garen Nicoghosian, Multimatics designchef, som har arbejdet på Ford GT siden dens spæde start.

Kun 40 Ford GT-modeller forventes at få Studio Collection-pakken i løbet af modelårene 2021 og 2022. Karosseriet og dens grafik kan tilpasses i syv forskellige standardfarver eller med en udvidet palet, der tilbyder utallige farvekombinationer.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start