Model TT, Fords første varebil, fylder 100 år
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Første Ford Varebil fylder 100 år

For 100 år siden introducerede Ford den første varebil. Ford Model TT blev bygget med udgangspunkt i den ikoniske Model T, og er forfader til nutidens moderne varebiler, heriblandt Ford Transit.
Mathias B. Høj
11/08-2017 kl. 08:02

Model TT var den allerførste model Ford byggede som varebil. Den var både længere og stærkere end Model T, og havde – ud over gods – også plads til chauffør og én passager.

Motoren blev startet ved hjælp af et drejehåndtag ude foran på varebilen. Standarddækkene var af massiv gummi, men der kunne dog tilvælges luftdæk, hvis man ønskede den bedste komfort og mest behagelige køretur.

Forfaderen til Ford Transit kan virke primitiv, set med nutidens øjne. Men den formåede at udfylde sin opgave – og også gøre det mere effektivt end hestevognene, som dengang kunne være en konkurrent.

– Det er fascinerende at selv om nutidens varebiler på mange måder har udviklet sig med flere lysår siden Model TT, løser varebilerne i princippet præcis den samme opgave som de har gjort de sidste 100 år, nemlig at levere en fleksibel løsning for fragt på gader og stræder, siger chefen for varebiler i Ford Europa, Hans Schep.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start