Første afslørende billeder af Kia EV9 - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Første afslørende billeder af Kia EV9

Se de første afslørende billeder af den nye Kia EV9 forud for endelig lancering.
Steffen F. Olesen
15/03-2023 kl. 11:48

Kia Corporation afslørede i går billeder af det udvendige og indvendige design af Kia EV9, som er mærkets første eldrevne flagskib med tre sæderækker, og fortæller i nedenstående tekst mere om modellen, som præsenteres globalt sidst på måneden.

Udvendigt design: sætter nye standarder for fremtidens design af eldrevne SUV’er
Med mærkets ”Opposites United”-designfilosofi som ledestjerne har Kias designere fokus på at skabe biler med unik visuel appeal. Særligt ”Bold for Nature”-søjlen i ideologien, som skaber inspiration til at kombinere elementer fra naturen og den materialistiske verden, har spillet en afgørende rolle for udviklingen af EV9’s udvendige design. Resultatet er en bil som ubesværet kombinerer en tydelig aura af robuste egenskaber til alle forhold og den ægte ro fra en sofistikeret elbil, som sætter standarden for fremtidens design af eldrevne SUV’er.

Fronten på EV9 kendetegnes af enkle og rene linjer og karrosseriflader, der udstråler lige mængder selvsikkerhed, klarhed og ro. EV9’s ”Digital Tiger Face” fremhæves af en ”Digital Pattern Lighting-kølergrill” og markante lodrette forlygter, hvilket resulterer i en visionær og futuristisk fremtoning. Bilens Digital Tiger Face har to enheder af små kubeformede lygter i karrosseriet ved siden af hver forlygte. EV9’s innovative ”Star Map-LED-dagskørelys’ skaber en ny lyssignatur og et sofistikeret animeret lysmønster, som vil kendetegne Kias Digital Tiger Face på mærkets fremtidige elbiler.

Siderne på EV9 er udformet på baggrund af et polygonalt designsprog og kombinerer elegant en stærk og umiskendelig SUV-identitet med usædvanlig stor aerodynamisk effektivitet. Dynamiske trekantede skærmstrukturer og markante geometriske hjulkasser giver i kombination med karrosseriets udformning og de polygonale elementer en harmonisk struktur og et beslutsomt look. Flugtende dørhåndtag og en kileformet taglinje giver et indtryk af elegant og effektiv bevægelse.

Bagest på bilen afspejler bagklappens enkle og rene linjer, der på elegant vis prydes af slanke baglygter, som afspejler forlygternes design, yderligere EV9’s stærke og selvsikre look.

Indvendigt design: nye former for plads, komfort og oplevelse for alle personer i bilen
”Technology for Life”-søjlen i Kias ”Opposites United”-designfilosofi sikrer, at der kun udvikles teknologi og innovation, som fremmer positive og intuitive interaktioner mellem menneske og maskine – med deraf følgende nye muligheder for mobilitet. Disse værdier har spillet en afgørende rolle for udviklingen af kabinen i EV9. De har givet Kias designere mulighed for at prioritere plads, komfort og teknologi for alle personer i bilen med en nytænkning af en familie-SUV’s egenskaber.

EV9 er bygget på Kias Electric Global Modular Platform (E-GMP), og den lange akselafstand og den helt flade elbilkonstruktion har givet mulighed for at skabe masser af plads til alle personer i bilen, hvor de kan slappe af med loungeagtig komfort på alle tre sæderækker. Bilen tilbydes med enten seks eller syv sæder, da Kia har taget hensyn til feedback fra familier, som har evalueret sædekonfigurationerne og funktionerne, for at EV9 kan byde på ensartet plads, komfort og oplevelse for alle personer i bilen, så al opmærksomhed ikke er rettet mod føreren.

Personerne på første og anden sæderække har mulighed for at læne sæderne tilbage og slappe af, mens EV9 lades op. En anden sædekonfiguration giver mulighed for at dreje sæderne på anden sæderække 180 grader, så passagererne kan tale med passagererne på tredje sæderække. Sæderne på tredje sæderække er forsynet med kopholdere og ladestik til mobile devices.

I hele den rummelige, lette og luftige kabine oser EV9 af et elegant, enkelt og ualmindeligt brugervenligt design i førsteklasses kvalitet. Det åbne, flydende panoramiske instrumentpanel går fra rattet til midten af bilen. To 12,3” touchskærme, der er integreret med et 5” segmentdisplay, forbedrer den digitale oplevelse med nem betjening af bilens funktioner og med antallet af fysiske knapper holdt på et minimum.

Midterkonsollen har mange opbevaringsmuligheder inklusive et rummeligt opbevaringsrum nederst. Midterkonsollen er desuden designet, så de supplerer det overordnede raffinement i kabinen.

EV9’s store display, navigation og telematik (AVNT) giver en elegant og fordybende oplevelse. Det giver personerne i bilen mulighed for nemt at engagere sig i og interagere med det digitale univers. Under AVNT-skærmen giver en række skjulte touchknapper adgang til betjening af en start-stop-funktion, AVNT, varme, ventilation og aircondition (HVAC).

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start