Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Et kig på Juke

Nissan/Renault samarbejdet kaster mini 4x4 af sig

Johannes Nipper
16/02-2010 kl. 23:15

Kigger man på undervognen, er den nye Juke fra Nissan egentlig bare en Clio på designstereorider… Bare er måske et noget værdiladet ord at bruge i denne sammenhæng, Renault Clio er en dejlig og velkørende bil, og desuden er der mindst ligeså mange forskelle som der er ligheder imellem de to “samarbejds”-modeller.  Samarbejdet mellem Nissan og Renault, der førte til udviklingen af Reneault Koleos 4×4, giver nu Nissan en ny og spændende 4×4 i deres model-lineup.

Stilen er en slags urban 4×4, en praktisk men rellativt lille bil der tager det bedste fra mange stilarter og blander det i en kompakt og “forhåbentlig” økonomisk forening – altså en såkaldt crossover – hvilket dog i sig selv er et begreb der kan dække over mindst ligeså mange forskellige betydninger som f.eks. begrebet hybrid. 

Designmæssigt henvender Juke sig til et hipt, ungt og næsten futuristisk publikum, interiørmæssigt med “spacy” linier, højglans finish og en midterkonsol der er inspireret af en motorcykels benzintank.

Nissan Juke introduceres med de følgende motorer, men om de alle kommer til DK er endnu uvist.

Motor

     Hk     Brændstof            FremdriftGear
1.5 dCi     110         Diesel              2wd           6-speed manual
1.6i     117         Benzin              2wd           5-speed manual
1.6i     117         Benzin              2wd           Updated XTRONIC CVT
1.6i Turbo     190         Benzin              2wd           6-speed manual
1.6i Turbo     190         Benzin              4wd

           XTRONIC CVT M6

En Juke er, som den berejste læser vil vide, en båd – mon det så betyder at denne nye Nissan kommer til at køre som en sådan? -Forhåbentlig ikke…

Skriv et svar