Elektrisk Ford Explorer kører jorden rundt - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Elektrisk Ford Explorer kører jorden rundt

Ford Explorer er efter en jordomrejse nu klar til danskerne.
Steffen F. Olesen
27/03-2024 kl. 08:43

I går kørte Fords nye elbil, Explorer, over målstregen i Nice, efter at have rejst gennem 27 lande, over seks kontinenter på en rute der sammenlagt nærmer sig 30.000 kilometer.
Dermed er Ford Explorer den første elbil der officielt har taget en jordomrejse.

Det skriver Ford Motor Compagny i en pressemeddelelse der måske får nogle til at klø sig selv lidt i nakken… For der mangler da vidst små ti tusinde kilometer i det regnestykke?

Men for at kunne kalde det en jordomrejse skulle Lexie Alford ikke køre i en lige linje rundet om kloden, og ej heller køre de lige over 40.000 kilometer som udgør jordens omkreds.
Reglerne for at kunne kalde det en jordomrejse, og målet der skulle nås for at sætte rekorden lød, at Lexie minimum skulle køre 28.968 km, passere gennem to antipodepunkter (to punkter på den diametrale modsatte side af jorden), køre på mindst fem kontinenter, og så skulle rejsen desuden starte og slutte samme sted.

Den ultimative prøve for Ford Explorer
Ford Explorer er Fords seneste skud på den elektriske stamme, og jordomrejsen må i sandhed siges at være den ultimative prøve for en ny bil; og så endda en elbil.

I løbet af de seneste seks måneder turen tog, har bilen stået overfor udfordringer i vidt forskellige lande, med vidt forskellige infrastrukturer og ikke mindst muligheder for opladning, hvor Afrika bød på en række strømafbrydelser og Atacama-ørkenen i Chile, ufremkommelige veje og bjergpas slet ikke tillod opladning.

Lexies rejse har været den ultimative test for vores Ford Explorer, der har været udsat for al slags vejr, udfordrende vejforhold og derudover også har skulle håndtere alle tænkelige opladningsscenarier, siger Martin Sander, General Manager, Ford Model e, og tilføjer:

Denne bedrift er et stærkt symbol på Fords kampgejst og gåpåmod, og det er samtidig en bedrift, der ikke kun har været en test for os, men også en test af den globale opladningsinfrastruktur. At Ford Explorer på imponerende vis er kommet over målstregen i dag, beviser at man kan gøre lige, hvad man vil i den nye Ford Explorer, og det glæder vi os til, at vores kunder inden længe selv kommer til at opleve.

Og inden længe er faktisk lige nu; for i går trillede der endnu en besked fra Ford gennem brevsprækken.
I beskeden står der, at danskerne nu kan bestille den nye elektriske SUV, og at priserne for Select-versionen lyder 299.990,- for modellen med 170 heste og en rækkevidde på op til 384 kilometer, 339.990,- for den med 286 heste og en rækkevidde på op til 602 kilometer, og 359.900,- for firehjulstrækkeren med 340 heste og en rækkevidde på op til 556 kilometer.

Som standardudstyr i Explorer Select får du blandt andet 19″ alufælge, LED-lygter for og bag, nøglefri adgang og start, bakkamera, opvarmede forsæder og rat, 12-vejs el-justerbart førersæde i Sensico kunst-dellæder med lændemassage, 14,6″ justerbar SYNC Move touchskærm og meget mere.
Men smider du 20 af de lange oveni ovennævnte priser kan du bestille Premium-versionen, som byder på 20″ alufælge, B&O Premium audio system, fuldt kunstlæder på sæderne, håndfri el-bagklap, adaptive matrix LED-forlygter og ambientebelysning i regnbuens farver i bilens døre, midterkonsol og soundbar.
(Premium fås kun i versionerne med 286 og 340 heste)

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start