Stor vækst: Disse biler sprænger salgsrammerne
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Disse biler sprænger salgsrammerne

Fremgang i salget af brændstoføkonomiske biler
Mathias B. Høj
08/05-2018 kl. 10:52

Sidste års omlægning af registreringsafgifterne har været særligt godt for el- og hybridbilerne. Det afspejles klart i salgsstatistikkerne.

I April måned kom 135 elbiler ud på de danske veje. Til sammenligning var det kun 12 stk for samme periode sidste år (hvor afgifterne ikke var blevet regulerede). I årets første fire måneder er der solgt 329 elbiler, hvor sidste års tal var 60. Det er primært private forbrugere og virksomheder der køber de lydløse biler, hvor det tidligere år primært har været kommuner og udlejningsfirmaer.

Men det er intet mod plug-in hybridbilerne. i årets første fire måneder (til 28. april) er der solgt 1129, hvor der sidste år kun blev solgt 651 – på et helt år.

Og det er et segment hvor der er mange interessante modeller at vælge imellem. Toyota Prius Plug-in hybrid er lige kommet til Danmark. Den veludstyrede Hyundai Ionic findes både som ren el, plug-in hybrid og hybrid. Og den rummelige Kia Niro og Optima SW PHEV (som vi pt. tester på MagaCin) har også meget fordelagtige priser.

Så markedet er i kraftig vækst, men før vi pudser den mijøvenlige glorie alt for meget, er det værd at huske på, at der i årets første fire måneder er solgt ca. 76.000 personbiler. Så el- og plug-in hybrider er stadig en begrænset del.

Kilde: De Danske Bilimportører.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start