Top-20: Disse biler hitter i 2018
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Disse biler sælger bedst i 2018

Bilsalget boomede i Januar - især for de kendte klassikere
Mathias B. Høj
05/02-2018 kl. 11:08

Der bliver high-fivet og smilet stort ved bilforhandlerne. En sælger kan næsten ikke nå at nævne, at “her får man virkelig meget bil for pengene” før slutsedlen er underskrevet. For bilsalget boomer og i Januar er der solgt 375 flere biler end i samme måned sidste år.

”Stigningen skyldes selvfølgelig til dels, at januar traditionelt byder på mange nytårskure i bilhusene med åbent hele weekenden og januarudsalg. Dog er det ikke hele forklaringen, da det slet ikke var samme stigning, vi så sidste år fra december 2016 til januar 2017 (0,7% – red.) – så der er altså ikke tale om en specifik januar-stigning, der går igen år efter år. Min vurdering er, at det er afgiftsreduktionen i efteråret, der nu for alvor har fat og er bundfaldet blandt forbrugerne,” uddyber Direktør i De Danske Bilimportører Gunni Mikkelsen.

Men hvad har det så betydet for, hvilke biler der bliver solgt? Ikke så meget i forhold til markedet i slutningen af 2017, hvor andelen af mikrobilerne (VW Up!, Citroen C1, Toyota Aygo m.fl.) kom længere ned i salgslisterne, da springet til en bil i klasse over blev økonomisk mindre.

På en suveræn førsteplads sidder stadig den gamle kending Peugeot 208, selvom den kun faldt omkring 5000 kr. efter sidste afgiftsregulering. 1305 blev solgt i Januar – eller i gennemsnit 42 om dagen. Ifølge Peugeots Informationschef Hanne Langsig er det udstyrsmæssigt de samme versioner der bliver solgt – og især de rigtudstyrede kampagnemodeller. Så ikke så meget nyt der.

Nissan Qashqai brillerer også med fine salgstal og formår at banke de nye opkomlinge i crossover/SUV-segmentet. Volkswagen ligger også pænt Up!, Golf og Polo.

Spændende om Top 20 næste år er mere domineret af crossover/SUV-segmentet

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start