Det er så koldt derude - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Det er så koldt derude

Det er blevet koldt og rutinerne skal ændres
Johannes Nipper
13/10-2009 kl. 23:07

Den første nattefrost har indfundet sig, og undertegnede har måttet skrabe ruder for første gang i år. Dette leder mig frem til et par kraftige opfordringer, løftede pegefingre, gode råd, kald det hvad man vil.

De fleste ved det udmærket godt, men alligevel lader mange til at glemme det hvert år. For det første, husk nu de vinterdæk! Ved temperaturer under 6 grader er de mere effektive, og har bedre fat i vejen, end sommerdæk. Og den gamle skrøne med at det er dyrere med vinterdæk, er noget pjat, da man jo sparer sommerdækkene så længe.

Det andet, som ofte glemmes er, at det tager sin tid at fjerne is fra bilens ruder. Så husk at holde øje med vejrudsigten og temperaturene, og sæt uret 10 min tidligere hvis det fryser udenfor. Hvis så de ellers så dygtige metrologer skulle have budt for lavt, giver det jo bare 10 minutter ekstra under dynen, hvilket aldrig er af vejen på en kold vintermorgen.

Og endelig, så husk selvfølgelig at skrabe alle ruder helt fri for is og sne. Synet af en tilfrosset bil med en lille frit-skrabet og halv-tildugget kvadrat i forruden kan ikke mødes med andet end hovedrysten.

Som sagt; vi ved det alle sammen udmærket godt. Men en repetition skader aldrig.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start