Nyt samarbejde giver attraktiv campingforsikring
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

DCU og Gjensidige forsikring i samarbejde

En gammel tradition er blevet genoplivet med et nyt samarbejde mellem DCU og Gjensidige forsikring.
Ole Mose
28/02-2016 kl. 07:44

Som udgangspunkt er der ikke noget lovkrav til forsikring af campingvogne. Vognen er forsikret af bilens lovpligtige ansvarsforsikring. Er der pant i vognen, er det dog et krav, at vognen har en kaskoforsikring. En kaskoforsikring kan dog også være en god ide, selv om man ikke er forpligtiget til at have en. 

Dækning
Forsikringen dækker skader der opstår ved uheld. Men flere forsikringsselskaber dækker mere. Det kan for eksempel være hjemtransport fra udlandet, eller skader efter brand m.v.

DCU og Gjensidige
Som en del af det DCU tilbyder, har de i mange år haft samarbejde med forsikringsselskaber, for at tilbyde medlemmerne en skræddersyet løsning på området. Tidligere havde de et samarbejde med forsikringsselskabet Trekroner. Dette selskab blev opkøbt af Codan og man lavede en ny aftale i 2011. Denne aftale er netop blevet opsagt pr. 31/12-2015.

På Messen “Ferie for Alle” 2016, offentliggjorde DCU et nyt samarbejde med forsikringsselskabet Gjensidige. 

Detaljerne
Alt er så nyt, at det er meget svært at få detaljer om dækning, pris m.v. Aftalen omhandler campingvogne, telte og fastliggervogne. Sidstnævnte har en ansvarsforsikring tilknyttet.
Nogle af de mere specielle dækninger Gjensidige kunne fortælle om, var:

– Lånevogn ved uheld. Sker der skader på vognen i Europa, går ferien ikke nødvendigvis til spilde. Man får tilbudt en anden vogn.

– Dækning af kontante pengebeløb fra aflåst vogn eller fortelt. Kan man således fremvise en ødelagt lås, eller et fortelt, der er skåret op, dækkes kontante beløb op til kr. 5.000,- Det virker ret enestående. 

Priser
Selv om det er noget af det, der ofte interesserer kunderne mest, var det stort set umuligt at få konkrete priser ud af selskabet. Ifølge dem afhænger prisen af mange faktorer, herunder naturligvis om man har alle sine forsikringer i selskabet.
Til sammenligning kunne GF Forsikring, der også var på messen, oplyse en en pris på ca. kr. 2.200,- på deres kasko. Eksemplet bygger på en vogn med en værdi under kr. 100.000. 

Kontakt

Interesserede kan finde mere information om den nye aftale hos Gjensidige

Opdateret d. 29/2-2016:
Efter at have taget kontakt med Gjensidige den efterfølgende mandag, viste det sig, at det er en betingelse for at få forsikringen, at man har sine øvrige forsikringer i selskabet. 
Jeg fik som eksempel et tilbud på forsikring af en Hobby 450 fra år 2000, der lød på ca. kr. 1.935,-.

Til sammenligning
Tilbudet er langt dyrere end i mit nuværende selskab (If), hvor man aktuelt kan få en kasko til samme vogn for Kr. 99,- pr måned. Præmien stiger dog med kr. 200.- næste år. Samlet vil den i stedet koste kr. 1.188,- det første år og kr. 1.388,- de følgende. Det er ca. 30% billigere end med Gjensidige/DCU forsikringen.
Det skal dog siges, at If dækker ikke tyveri af kontanter og de har heller ikke lånevogn med i deres dækning. Til gengæld dækker de skader opstået ved uheld, indbrud, brand, samt indbo op til 20.000, redning i udlandet, herunder hjemtransport og retshjælp.

Hvad kan man gøre?

Forsikringer er svære at gennemskue. Man skal i tilfældet overveje, hvor sandsynligt det er at man lægger større kontant pengebeløb i et fortelt og om man ønsker at betale ekstra for en lånevognsgaranti. 
Har man ikke brug for disse dækninger, kan man sikkert finde en billigere forsikring i eget selskab.
Alternativt kan man helt skifte selskab. Det er endda ofte en god ide, i en tid hvor loyalitet som regel straffes økonomisk, hvorimod et skifte ofte medfører pæne besparelser.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start