Uhyre veldesignet Volvo XC40 ser lovende ud
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Danmarkspremiere: lækker ny Volvo XC40

Høj lækkerhedsfaktor og fikse detaljer
Mathias B. Høj
15/11-2017 kl. 10:33

MagaCin var med til snigpremieren på Volvos nye XC40. Modellen større, XC60, er pt. med i finalefeltet til Årets Bil 2018, så vi forventede en bil af en vis kaliber. Og vi blev ikke skuffede. XC40 har et markant og maskulint design, hvor der er kælet for detaljerne. De lange linjer følger ofte bilen i hele dens længde. Det er en af den slags biler der helst skal ses live, da der er mere lækkerhed end billederne kan gengive.

Lighederne med XC60 er store, men XC40 er 263 mm kortere og 51 mm smallere. Det virker dog ikke som en lille bil og komforten i føresædet er god. Sædet er elektronisk justerbart i flere retninger og man har et godt udsyn. XC40 er også kun 6 mm lavere end XC60.

I midterkonsollen er der en stor informationskærm, hvor de fleste funktioner er flyttet hen. Men Volvo har formået at gøre navigation mellem radio, klimaanlæg, biloplysninger og, nåh ja, navigation, let og intuitiv. Det kræver altså hverken videregående IT-uddannelse eller timelang tålmodighed og intensiv brugermanuallæsning at betjene bilen.

På bagsædet er der også plads til voksne personer, men i forhold til hvor høj bilen ser ud, virkede det overraskende nok til, at passagerer over 1.90 m vil kunne mærke loftet med hovedet. Retfærdigvis skal det siges, at de mange nysgerrige til snigpremieren gjorde, at der kun var kort tid til at prøvesidde bilens sæder. Så når der bliver mulighed for at teste XC40, vender MagaCin tilbage med mere information.

En fiks detalje var anhængertrækket, der med et tryk på en knap lynhurtigt kunne skubbes op under Volvoens bagbeklædning. God detalje for jyder, der kommer til hovedstaden og gerne vil undgå voksenmobning.

Det rummelige bagagerum har en volumen på 460 L. og med en anden fiks detalje: hattehylden kan lægges ned under bagagerummets gulv, når der skal medbringes højt gods.

XC40 bliver tilgængelig med automatgear og en 1969 cc motor til enten benzin eller diesel, med henholdsvis 247 eller 190 hk.

Du kan finde mere information om Volvo XC40 her.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start