Danmarks første elektriske ambulance - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Danmarks første elektriske ambulance

Region Hovedstaden sender den landets første el-ambulance på gaden.
Steffen F. Olesen
28/02-2023 kl. 10:50

I dag, d. 28. februar, glider landets første elektrisk drevne ambulance ud af dokken, og søsættelsen sker fra Falck stationen i Sydhavnen.

Ifølge beredskabet er der tale om en Mercedes-Benz e-Vito Tourer L3, som har en tophastighed på 160 km/t, en bruttovægt på 3.500 kilo og en nyttelast på 930.
Batterikapaciteten lyder på papiret 60 kWh, bilen er opgivet til at kunne tilbagelægge 233 kilometer på en enkelt opladning, og skal bruge omkring 35 minutter på at lade fra 10% til 80% med en hurtiglader.

Selvom ambulancen ligner en helt almindelig ambulance og er udstyret med de samme redskaber, er det selvsagt en helt ny arbejdsplads for ambulanceførerne, da el-ambulancer herhjemme er en relativt uprøvet løsning. Og i første omgang handler det da også kun om at finde ud af, om det overhovedet giver mening at bruge en elbil til dette formål, og ikke at erstatte flåden hurtigst muligt, som det synes at være tilfældet med den private personbil.

Men går alt efter planen forventer Falck, at vi vil se flere elektriske ambulancer på vejene allerede om 3-4 år.

“Det er en stor milepæl i vores grønne omstilling. Vores medarbejdere har leveret et svært, men fantastisk arbejde op til lanceringen af el-ambulancen, hvor der ned til mindste detalje er blevet optimeret på vægten og den tilgængelige plads, så vi har fået skabt en operationel og skalerbar el-ambulance. Vores største direkte emissioner stammer fra vores brændstofforbrug, og derfor er det afgørende, at vi fremmer udbredelsen af ambulancer på el og andre vedvarende energikilder“, siger Jakob Riis, som er administrerende direktør i Falck, i en udtalelse på beredskabsinfo.dk.

Regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Lars Gaardhøj, udtrykker i samme ombæring begejstring over, at Falck tager førertrøjen på og går forrest i projektet, da man har et mål om at al transport af medarbejdere, patienter, varer og tjenesteydelser skal ske fossilfrit i 2050.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start