Trafiksikkerhed: Dårlig dansk moral - Trafik
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Dårlig dansk moral

Kan jeg nå det, ja du kan nå det
Tommy Rønn
08/07-2011 kl. 17:30

I dansk trafikkultur er almindelige retningslinjer vendt på hovedet. Trafikanterne har været så dygtige til at tillære sig dårlige vaner, så de ikke ser færdselsovertrædelser som problematiske mere.

I går, under testen af den nye Honda Crossrunner, oplevede vi to gange at sidevejs-trafikanter kørte frem for rødt, og kun grundet skarp opmærksomhed undgik vi kollision. Sidevejs-trafikanterne ønskede bare ikke vente mere.

Hvem der skal frem i lysregulerede-kryds er ikke mere bestemt af lysets farve, men af hvem der er den frækkeste, eller hvem der har mest travlt.

Spadserer man i urbanmiljøet, vil man erfare at gult lys anses som “endnu grønt”. Gult betyder faktisk at der skal standses. I dag er det ikke unormalt, at når forreste smutter over for gult, følger de næste 4-5 trafikanter med. Det betyder de sidste 3-4 kører over for rent rødt.

En kørerlærer fortalte os om en tankevækkende oplevelse. En køreskoleelev kom frem mod et kryds, og lyset skiftede til gult. Eleven spurgte kørerlæren om han kunne nå det. Kørerlæreren svarede ja. Eleven trådte så på speederen, hvorefter kørerlæren straks trådte på bremse. Eleven sagde derefter spørgende, jamen du sagde da jeg kunne nå det, ja svarede kørerlæren, vi kunne da sagtens nå at bremse.

En oplevelse fra det virkelige liv, der viser at selv de unge under køre-uddannelse starter med den forkerte holdning.

Hvad der skal gøres for at forbedre denne moral, ved vi ikke, men der er forståeligt der sker så mange alvorlige uheld i de store kryds. Utroligt folk gider, for de kommer kun få sekunder tidligere hjem fra job, ved at bryde loven og udsætte dem selv  og andre for livsfare.

Del med en ven

0 personer snakker om “Dårlig dansk moral

  1. det kan jo være de kører cykel til daglig, for de må jo gerne køre over for rødt og gult, og sågar imod kørselretning og gerne på fodgænger feltet. !!!!

  2. citat "at når forreste smutter over for gult, følger de næste 4-5 trafikanter med. "

    tjaa overdrivelse fremmer vel forståelsen, men sådan er det jo altid fra nogle mennesker, der skal altid overdrives for at få det til at lyde bedre.

  3. Blobbert. Du bor da vist på bøhlandet. Her i KBH holder der også gerne 6-7 i krydset når det bliver rød. Vil nu heller kalde det underdrivelse. Folk er nogle selvophøjede idioter i kryds i myldretiden.

  4. gixer, den øvelse udføres også med stor energi her i det jydske, måske knapt så mange "efterladt" i krydset, de er jo knapt så store her i "det vilde vest". men fænomenet opleves over hele landet efter min erfaring. Så blobbert må komme fra et sted hvor folk er rene dydsmønstre ;-)))

Skriv et svar

Giver børn en ny start