Crash Test-dukker skal afspejle bilisterne. Derfor bliver de tykkere.
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Crash Test-dukker bliver gamle og tykke

Unge og sunde mennesker har traditionelt været modellen, Crash Test dukker bliver bygget efter. Ikke just repræsentativt i et aldrende samfund, hvor flere og flere har bildæk på maven.
Mathias B. Høj
23/05-2017 kl. 12:50

Crash Test dukker er blevet langt mere tekniske siden 1970'erne, hvor de for alvor gjorde indtog indenfor sikkerhedstest. Men dukkernes dimensioner er stadig unge, sunde mennesker. 

Det er problematisk, idet en stor del af bilisterne er kommet op i alderen og måske har haft tendens til, at gå flere gange til buffetbordet. I hvert fald har den amerikanske producent af Crash Test dukker, Humanetics Innovative Solutions, lanceret en produktlinje af dukker med lidt mere på sidebenene og måske knap så muskuløse ben og arme. 

Det sker ud fra det faktum, at eksempelvis en lettere overvægtig 70-årig kvindes fysik vil reagere anderledes på samme biluheld, som en 20-årig, veltrænet kvinde. Og da overvægten i samfundet stiger og stiger, og da borgere over 60 år generelt er købestærke for nye biler, er segmentet for vigtigt til at blive overset for bilbranchen.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start