Omkring 400 campingpladser bliver politianmeldt
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Campingpladser over hele landet meldt til Politiet

Konkurrenceankenævnet har truffet afgørelse i sagen om CKE-campingpasset. Det kan få vidtgående konsekvenser for op mod 90% af de danske campingpladser
Ole Mose
17/04-2018 kl. 16:01

Sidste år vurderede Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, at den gamle ordning med et bestemt obligatorisk campingpas var ulovlig.
To organisationer havde gennem mange år pålagt deres medlemmer at afkræve besøgende passet og samtidigt havde de fastlagt prisen for dette. Det var Campingrådet og DK-Camp. Campingrådet gik konkurs i november måned sidste år. DK-Camp valgte at anke dommen til Konkurrenceankenævnet, som netop har givet Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen ret i, at det var en ulovlig praksis.

Man vurderer at ordningen har gjort det dyrere at være campist i Danmark og da prisaftaler er ulovlige, vil det medføre politianmeldelse.

Her på Magacin.dk har vi med interesse fulgt sagen og skrevet meget om campingpasset.
Passet er gennem årene blevet bakket op af mange, som man ellers burde forvente, havde interesse i at støtte forbrugerne. Det er organisationer lige fra Dansk Cyklistforbund til Dansk Camping Union.
Organisationerne har siddet med i Campingrådet og har således været med til enten at beslutte, eller at acceptere eksistensen af det ulovlige pas.
Om nogle af disse organisationer også bliver stillet til ansvar, vides ikke.

Det er også svært at sige noget om, hvilke straffe der kan falde. I tidligere ligende sager, har der været tale om bøder – i nogle tilfælde endog  ganske store bøder.

Man må vurdere, at det for forbrugerne er en god ting, at konkurrencen er givet fri. Det står stadig campingpladserne frit for at kræve campingpas. Campingpasset må dog ikke være genstand for prisaftale og pladserne kan angiveligt ikke længere kræve et bestemt pas efter denne beslutning

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start