C-Zero kommer - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

C-Zero kommer

Nej, det er ikke en ny cola
Johannes Nipper
17/11-2009 kl. 22:12

Citroën lancerer ny elbil på det danske marked. C-Zero bliver navnet, og det dækker, så vidt vi kan regne ud, over et C for Citroën og Zero for mængden af CO2, der slippes løs af den lille bil.

Citroën har tidligere leget med tanken om elbiler på det danske marked, og der kører også et par stykker bl.a. Saxo rundt på de danske veje. Men nogen stor succes blev det aldrig. Det håber man på at kunne ændre med nyeste strømdrevne skud på stammen. Og det er nærtrafik og bymennesker man henvender sig til, for med en rækkevidde på 130 km. på en opladning kan ferieturen hurtigt blive mere stop end go.

Hvad angår teknologien bag øko-franskmanden er den udviklet i samarbejde med Mitsubishi, der tidligere i år præsenterede den lille iMiEV elbil. Og det lader da også til at de to elbiler er et alen af samme stykke. Begge har 64 heste og 180 Nm., begge er baghjulstrukne og begge løber 130 km/t på toppen. Og så ligner de hinanden som to dråber vand. Så spørgsmålet der står tilbage er blot, om man vil have fransk eller japansk emblem på fronten af sin by-elbil.

MagaCin har indtil videre kun prøvet iMiEV, men vi var glade for den, og der hersker hos os ingen tvivl om, at el er et godt bud på fremtiden for en stor del af den danske bilpark. Hvordan emblemet og indpakningen skal se ud, lader vi være op til den enkelte forbruger. Men det er dejligt at se elbilerne gøre mere væsen af sig.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start