Honda Clarity 2017, klar med ny generation brintbil
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Brint-Honda starter i Danmark

Honda Clarity 2017, klar med ny generation brintbil
Klaes Asaa
05/01-2017 kl. 14:57

Godt nyt til danske kunder, de første Honda Clarity af nyeste generation kommer til Danmark, men vel og mærke kun i 6 eksemplarer fordelt mellem London og København. Så indtil videre er det stadig afprøvning af konceptet. 

Det ser ud til at Honda ikke har nogen problemer med at få rækkevidde ud af Clarity af det mest uudtømmelige stof i universet. Forventningerne er en rækkevidde på godt 590km på en fuld brint tank, og det er meget mere end en elbil kan p.t. 

Honda slår også sin her og nu konkurrent Toyota Mirai med 86km og den mest kraftfulde Tesla med 82km. Hyundai er hele 162km bagud og slår ikke mindst sin egen forgænger. Brinten opbevares under et ganske anseeligt tryk, 690bar og det er voldsomt meget tryk. På den måde dobbelt så meget som på den første Clarity model. En optankning vil vare imellem 3 og 5 minutter, hvilket er en væsentlig forbedring siden starten, her var fyldetiden omkring 9 minutter. 

Infrastrukturen er blot det dræbende for udviklingen, der mangler simpelthen tankanlæg for at der kommer til at ske noget for alvor. Heldigvis er det kommet i gang med både el og brint, og der kommer til at ske meget de kommende år.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start