Breaking: Bilgiganter indgår global alliance
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Breaking: Ford og VW indgår alliance

Kæmpe samarbejde mellem Ford og Volkswagen
Mathias B. Høj
15/01-2019 kl. 14:06

To af verdens absolut største bilproducenter har just offentliggjort en global alliance. Alliancen er mellem Volkswagen og Ford, hvor sidstnævnte er i økonomiske problemer og er i gang med en større omstrukturering, som også indbefatter lukning af fabrikker. 

Alliancen mellem de to producenter omhandler udvikling og produktion af pickup trucks til de globale markeder, og varevogne på det europæiske marked. Køretøjerne udviklet i fællesskab forventes at ramme markederne fra 2022-23. Samarbejdet forventes også at komme til at omfatte elektriske og selvkørende køretøjer, samt mobilitets services.

De første udkrystalliseringer af samarbejdet bliver varevogne og pick-ups i mediumstørrelse, mens samarbejdet om de elektriske og selvkørende køretøjer mere er på hensigtserklærings-stadiet indtil videre. Men hvis samarbejdet viser sig interessant nok for begge parter, vil det også kunne omfatte flere typer køretøjer i fremtiden.

Samarbejdet omfatter områder, hvor de to producenter hver især er stærke. Ford storsælger pick-up trucks som eksempelvis Ranger i USA og Transit på det europæiske marked (Transits markedsandel er eksempelvis den største i Danmark med over 23%), mens VW står stærkt med deres Transporter, Caddy og Amarok til det arbejdende folk. Det samlede antal varevogne solgt i de to koncerner i 2018 ligger i omegnen af 1,2 millioner, så delte udviklingsomkostninger, samt fælles produktionsfaciliteter, kan give særdeles store besparelser. Ford vil stå for pick-up trucks og større varevogne til begge virksomheder fra 2022.

Begge virksomheder understreger, at samarbejdet ikke omfatter fusioner eller opkøb, men blot samarbejde. Lidt som samarbejdet vi tidligere har set med mikrobilerne Citroen C1, Peugeot 107 og Toyota Aygo.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start