Breaking: Fiat-Chrysler og PSA-gruppen fusionerer
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Breaking: Bilgiganter fusionerer

Bliver tilsammen verdens fjerde største bilproducent
Mathias B. Høj
31/10-2019 kl. 09:08

To globale bilproducenter vil slå sig sammen og blive verdens fjerde største bilproducent. PSA-gruppen, som består af Peugeot, Citroen, DS og Opel, fusionerer med stor sandsynlighed med FCA, som består af Fiat og Chrysler. Sammenlagt vil gruppen som fjerdestørste producent komme til at have et salg i omegnen af 8,7 millioner enheder om året.

Som ét stort mærke kan alle bilbranchens segmenter dækkes fremover – med lastbiler, varebiler, SUV'er, Pick-up trucks og personbiler i alle størrelser og klasser – fra økonomi, performance og til luksus. 

FCA-gruppen har været trængt økonomisk og har for Fiats vedkommende haft et teknologisk og sikkerhedsmæssigt efterslæb. Med PSA-gruppens mere opdaterede platforme kan det afhjælpes. PSA får til gengæld foden bedre ind på det syd- og nordamerikanske marked.

Som stor virksomhed vil de enorme udviklingsudgifter til elektrificering, selvkørende teknologi og biler, som er konstant opkoblet til internettet, også være mere overkommelige – da der vil være flere solgte enheder at sprede udviklingsudgifterne ud over.

For nu er der ikke planer om at lukke fabrikker og der er estimeret synergieffekter i størrelsesordenen af 3,7 milliarder €. Til sammenligning havde de to bilgiganter i 2018 tilsammen en omsætning på over 170 milliarder €.

Èn samlet virksomhed vil således være global og kunne tilbyde produkter inden for alle segmenter. Og der nævnes mulighed for at tilføre premiummærker som Maserati og Alfa Romeo flere midler, da de har potentiale. Det kan vi håbe på.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start