Borgerforslag om fast veteran-afgift
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Borgerforslag om fast veteran-afgift

Spændende borgerforslag
Gunnar Skrydstrup
21/12-2018 kl. 07:22

I et par år har det været muligt at få Folketinget til at tage en sag op, hvis man kan skaffe 50.000 underskrifter til fordel for det. Nu har en veteran-entusiast fremsat et såkaldt borgerforslag om en en fast veteran-registreringsafgift på 16.500 kr.

Forslaget er begrundet i, at Skat ofte kommer med uforståelige vurderinger af veteran-køretøjer, og at Skat ofte taber ankesager vedrørende vurderingen af gamle køretøjer.

Ifølge forslagsstilleren vil et fast afgiftsbeløb i høj grad forenkle sagsbehandlingen, og forslaget skulle også sende nogenlunde det samme årlige beløb i statskassen som i dag, idet der de seneste tre-fire år gennemsnitligt skulle være blevet betalt cirka 16.400 kr i afgift af hver nyregistreret veteran. Vedtages et sådant forslag i Folketinget, vil det betyde, at de billigste veteraner bliver dyrere i registreringsafgift, mens de de dyreste biler vil blive langt billigere at få på danske nummerplader. 

Underskriftsindsamlingen løber indtil 13. marts 2019. Man kan skrive under med Nem-id på www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-01693

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start