Trafikanter der ikke holder til højre står til bødestraf
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Bilister i venstre vognbane står til straf

Bander du ofte over trafikanter, der ikke kan finde ud af, at holde til højre? Så vil Politiets kampagne fryde dig
Mathias B. Høj
22/05-2017 kl. 09:39

Du kender dem godt, ikke? Dem der ligger og tøffer rundt under hastighedsgrænsen, i venstre vognbane, på motorvejen? Nærmest demonstrativt kører de konstant derude, måske i gang med en telefonsamtale, mens køen bag dem vokser. Man bander og håber, at en overnaturlig kraft vil ramme dem med lynild. Men måske bliver det i stedet Politiet, der giver dem deres velfortjente straf.

Politiet og Vejdirektoratet starter i dag en kampagne mod bilister, der ikke overholder loven om at holde til højre. Og dermed skaber kø og gør trafikken langsommere.

”Når vi ikke holder til højre, forhindrer vi andre bilister i at komme frem, og vi irriterer dem desuden unødigt. I Vejdirektoratet arbejder vi med at skabe bedre fremkommelighed på vejene, og vi har brug for, at bilisterne hjælper os ved at tage hensyn til hinanden,” siger Marianne Foldberg Steffensen, der er leder i trafiksikkerhedsafdelingen i Vejdirektoratet.

Og det er noget der irriterer i trafikken. Manglende afstand og venstrekørsel er de største irritationsmomenter for trafikanter, afslører en undersøgelse fra Vejdirektoratet.

Hvis du skal have genopfrisket reglerne, har Vejdirektoratet lavet denne video.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start