BMW, Ford, Daimler og VW danner europæisk ladenetværk
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Bilgiganter danner internationalt ladenetværk

Internationalt ladenetværk skal gøre langdistancerejse med elbiler nemmere
Mathias B. Høj
03/11-2017 kl. 08:30

En af de væsentlige grunde til det beskedne salg af elbiler i Europa, er manglende opladningsmuligheder. Det har de større bilproducenter længe været opmærksomme på og derfor er det i dag offentliggjort, at BMW Gruppen, Ford Motor Company, Daimler AG og Volkswagen Gruppen har dannet et Joint venture selskab, som vil opsætte hurtigladere i Europa. Det er med andre ord nogle af de største bilproducenter, der nu for alvor vil gøre elbiler attraktive for deres kunder.

Joint Venture-selskabet hedder IONITY og planen er, at der ved 2020 skal være 400 hurtigladere placeret strategisk, så langdistancekørsel bliver mindre bøvlet. Og det internationale islæt med digitale betalingsmuligheder skal gøre det opladningsprocessen ens på tværs af grænser.

Allerede i år forventer selskabet at opsætte 20 ladere i Tyskland, Østrig og Norge. Standerne vil blive placeret ved allerede eksisterende tankstationer, så der stadig er mulighed for at købe dyr kaffe og dårlige hot dogs.

Ladestationerne bliver på 350 kW og vil anvende den såkaldte European charging Standard Combined Charging System (CCS), så ladestanderne ikke bliver kræsne hvad bilmærker angår.

Selskabet får hovedsæde i München og forventes at have 50 ansatte i starten af 2018.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start