Sentinel: Bilen til bandeledere og upopulære politikere
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Bilen til bandelederen

Bare skyd løs. Range Rover Sentinel holder til det meste
Mathias B. Høj
04/03-2019 kl. 10:32

Du kender situationen: efter en lang dag vil man bare gerne hjem til paladset. Men de forbandede rebeller og konkurrerende grupperinger bliver ved med at beskyde din bil. Så du må have en pansret en af slagsen. Hvis Rezvani Tank er for nyrig og bling-bling for dig, findes der heldigvis mere afdæmpede optioner. Her kommer Land Rover Special Vehicle Operations ind i billedet. De kan sørge for, at en bil ikke kun består af letvægtskomponenter.

Land Rover Special Vehicle Operations afslører i dag den seneste udgave af den pansrede Range Rover Sentinel. Den har fået flere kræfter og terrænegenskaber, samt det nyeste inden for passagerbeskyttelse.

Den 5,0-liters V8-benzinmotor med kompressor og 380 hk har 40 hk mere end forgængerens V6-benzinmotor. Med mere end et ton panser og glas accelererer Sentinel fra 0-100 km/t på 10,4 sekunder og videre til en tophastighed, der er begrænset til 193 km/t.

Skudsikker

Den pansrede Sentinel er designet og udviklet af Land Rover Special Vehicle Operations og bygges hos SV Technical Centre i Warwickshire. Den yder beskyttelse af passagererne kombineret med komfort. Kernen er en beskyttelsescelle, der lever op til krævende standarder og opnår fuld ballistisk certificering og eksplosionscertificering. Det forbedrede karrosseri er udviklet til at kunne modstå moderne og ukonventionelle angreb, herunder fragmenter fra improviserede bomber.

Køreegenskaber til flugt

Chassiset, affjedringen, bremserne og det elektroniske stabilitetssystem er alle optimeret for at bibeholde dynamiske køreegenskaber, mens Sentinel samtidig leverer gode terrænegenskaber for en pansret bil af denne type. Det gør den i stand til uden problemer at køre gennem dybt vand og udfordrende terræn. De specialfremstillede hjul omfatter et run-flat-system, så bilen kan fortsætte mere end 50 km med op til 80 km/t, hvis et dæk beskadiges. Altså, hvis det nu bliver nødvendigt at flygte.

Sentinel er udstyret med panserglas, der beskytter passagererne mod angreb. Sikkerhedssystemerne omfatter også mulighed for en specialkonfigureret forrude, der kan sænkes 150 mm i forbindelse med udlevering af dokumenter, og som samtidig er udstyret med højttalersystem, der gør det muligt for passagererne at tale til personer uden for bilen uden at forlade de sikre rammer.

Komfort 

Range Rovers raffinement bevares med den nye Sentinel, der har forbedret plads i kabinen, ekstra hovedhøjde og bedre sæder end den tidligere generation. Kabinen omfatter også Land Rovers nyeste Touch Pro Duo-infotainmentsystem med to 10″ touchscreens med høj opløsning.

Ud over Range Rovers nyeste udvendige designelementer, inklusive LED-lygter, fås Sentinel nu også med ekstraudstyret Black Pack, der giver en fremtoning med sorte detaljer. God til at give street cred og intimidere konkurrerende bandeledere.

Den opdaterede Range Rover Sentinel får debut på Home Office Security and Policing-udstillingen fra 5.-7. marts 2019 i Farnborough International Exhibition and Conference Centre.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start