Her er bilen som kun to danskere kunne købe
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Bilen som kun to danskere kan købe

Det eksklusive GRMN-mellemnavn fjerner al fornuft fra denne lille, hidsige gaderacer
Mathias B. Høj
09/04-2018 kl. 09:25

Salgsproceduren var lidt anderledes for Toyota Yaris GRMN – man skulle ikke høre en sælger fortælle om “meget bil for pengene” eller “en bil som er en gamechanger”. I stedet skulle den købes over nettet, som var det en pizza. Prisen var dog noget dyrere end Meatloveren med ekstra ost og fuldkornsbund: omkring 450.000 kostede Yaris'en på steroider. Men så har den også kræfter nok til at køre fra den duft af fornuft, som normalt angiver en Yaris. Det kan vi skrive under på, efter en test tidligere på året.

Begrænset produktion

Toyota har begrænset produktionen til blot 400 stk. til det europæiske marked. Og før der var gået 48 timer var de udsolgt.

Den rally-inspirerede Yaris GRMN er produceret i samarbejde med Toyotas motorsportsafdeling, TOYOTA GAZOO Racing, hvilket forklarer noget af det specielle navn GRMN. Det står nemlig for Gazoo Racing tuned by Meister of Nürnburgring. Den er bygget på Yaris-fabrikken i Nordfrankrig, hvor 20 af de dygtigste og særligt udvalgte medarbejdere mere eller mindre håndbærer bilen gennem produktionslinjen.

Hver gang Yaris’en bliver udstyret med en specifik GRMN-udstyrsdel, træder en af de 20 medarbejdere til og erstatter den normale Yaris-medarbejder for at sikre, at bilen lever op til den højeste GRMN-standard.

Bilen kommer som standard i Toyota Gazoo Racing farverne hvid, rød og sort med hvid lakering og røde og sorte designdetaljer. For at fremhæve det rå look fra rallybilen pryder en sort frontgrill i honeycomb-design Yaris GRMN, mens bagspoiler, 17” BBS alufælge og ikke mindst specielle, hvide Toyota Gazoo Racing bremsekalibre fuldender det udvendige, sportslige udtryk.

Indvendigt fortsætter den sportslige stil med GRMN-logoet broderet ind i de integrerede nakkestøtter. Rattet er hentet fra sportsvognen GT86, aluminiumsdetaljer præger gearknop, pedaler og rat, mens den sorte motorstartknap med Gazoo Racing-logo tilfører kabinen den helt rette stemning.

Og hvem vil så give 450.000 kr for en Yaris?

En af de to danskere som sad klar ved computeren var Poul Ellesøe fra Grenå:

”Det øjeblik jeg fik nys om bilen, vidste jeg, at den måtte jeg bare have. Jeg har i lang tid været stor fan af Yaris-linjen og har tidligere også ejet andre specielle Yaris’er, så derfor var jeg ret begejstret, da den nye blev offentliggjort. Jeg købte i 2009 en Yaris TS, der på det tidspunkt var den eneste af slagsen i Danmark. Det var sådan en med tre døre og seks gear. Jeg plejer normalt at skifte bil hver tredje år, men da jeg gerne ville holde mig til de mere specielle Yaris’er, og der ikke rigtig blev lanceret nogle, har jeg stadig den fra 2009. Men så blev GRMN jo lanceret,” slutter Poul Ellesøe.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start