Audi S1 Hoonitron til Ken Block - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Audi S1 Hoonitron til Ken Block

Audi S1 e-tron quattro Hoonitron, der er udviklet specifikt til den amerikanske driftkunstner Ken Block, vækker øjeblikkeligt minder om den legendariske Audi Sport quattro S1, som plejede at drøne op til toppen i det berømte Pikes Peak Hill Climb-løb. Den fuldt elektriske unikke bil skal være hovedperson i en ny Gymkhana video, som Ken Block optager og udgiver sammen med sit team i løbet af de næste par måneder.
Audi Danmark
16/12-2021 kl. 16:05

“S1 Hoonitron kombinerer meget af det, Audi allerede var berømt for i 1980’erne,” siger Ken Block, hvis begejstring for Audis rallybiler blev udløst i en tidlig alder.
“For eksempel er bilens spektakulære aerodynamik nu blevet oversat til en meget moderne form. Jeg synes, det er fedt, at Audi-designerne er blevet inspireret af deres egen fortid og unikt har overført bilens teknologier og udseende til nutiden.”

To elmotorer, firehjulstræk, kraft i massevis, et kulfiberchassis og sikkerhedsstandarder som foreskrevet af motorsportens styrende organ, FIA – det er den korte beskrivelse af S1 Hoonitron.

I november lærte Ken Block for første gang bilen at kende: “Audi gav mig muligheden for at teste den i et par dage i Tyskland. Jeg kender mange biler med forbrændingsmotorer og transmissioner, men der var en masse nye ting for mig at lære her. At komme fra stilstand og direkte ind i en donut med 150 km/t – bare ved at bruge min højre fod – er en helt ny oplevelse for mig. Vi arbejdede fokuseret på, at bilen og jeg skulle vænne os til hinanden. Tak til hele Audi Sport-teamet for det gode samarbejde.”

Hele udviklingen, inklusive teknologien, af S1 Hoonitron blev udført af Audi Sport på Neckarsulm-lokationen – et perfekt match til projektet, for det er også her, Audi RS e-tron GT produceres.
Audi Design i Ingolstadt stod for designet af bilen, og det har været alt andet end et helt almindeligt job for Marc Lichte og hans team.

“Da vi første gang hørte om dette projekt, var hele teamet straks begejstrede. Vi havde muligheden for at udvikle en bil, der kombinerer et ikon for vores mærke med fremtiden,” siger Audis chefdesigner. Udfordringerne var enorme: “Det handlede om at skabe en moderne, fuldt elektrisk fortolkning af S1 Pikes Peak, og tidslinjen var ekstremt stram. Mens vores designproces normalt tager et til halvandet år, havde vi kun fire uger fra den første tegning til det endelige design. Vi var konstant i kontakt med Ken Block og hans team.”

Fans vil snart selv kunne se, hvor godt den amerikanske stjerne lykkes med projektet. Under arbejdstitlen Elektrikhana vil Ken Block og hans team producere den næste video af hans berømte Gymkhana-serie med S1 Hoonitron. ”Samarbejdet med Audi er et helt særligt partnerskab for mig. Mærket og dets passion for motorsport motiverede mig dengang til at gå ind i rally,” siger Ken Block. “At Audi nu har udviklet denne bil til mig og mit team og er gået med os i vores næste projekt, har gjort en drøm til virkelighed for mig. S1 Hoonitron skriver det næste kapitel i vores historie og fører vores Gymkhana-historie ind i fremtiden.”

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start