Telt holder dig varm - selv om vinteren - Polarmond
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Alt-i-ét-telt holder dig varm – selv om vinteren

Slut med at slæbe mængder af campinggrej med på teltferien
Ursula Østerberg
04/10-2015 kl. 14:45

Det er slut med at slæbe mængder af campinggrej med på teltferien. Et nyt alt-i-ét-telt fra Polarmond er nemlig både sovepose, luftmadras og telt på én gang. Teltet er udstyret med isolerede vægge, der svarer til astronauternes rumdragter, som gør det muligt at sove varmt og godt, selv når det er meget koldt udenfor. 

Innovativt koncept skal gøre det nemt.

Alle, der har været på teltferie, ved hvor besværligt det er at pakke telt ud, sætte det op, pumpe luft madrassen op, og derefter komme ordentligt ned i soveposen og holde varmen. Det er der nu en løsning på, for det schweiziske firma Polarmond lover, at deres nye revolutionerende telt vil forvandle måden, vi camperer på. Og det lyder da også ganske spændende.

Fra firmaet lyder det, at det innovative system vil løse de gængse problemer, der er forbundet med helt almindeligt teltudstyr, såsom begrænset bevægelsesfrihed i teltet, manglende mulighed for at regulere temperaturen, for små og hårde liggeunderlag, samling af kondens i inderteltet og begrænset isoleringsevne, når fugten trænger ind i soveposen. 

Hold varmen i -30 grader

Teltets vægge er baseret på et helt særligt koncept kopieret fra astronauternes rumdragter, der giver en unik form for isolering. De isolerede vægge skaber et lille rum i teltet, der giver lige præcis tilstrækkelig nok plads til at sove i, mens et åndbart tæppe hjælper med at holde dig varm. Producenten selv fastslår, at isoleringen holder dig varm, selv ned til temperaturer på –30 grader, udelukkende ved hjælp af din egen kropsvarme. 

Slut med kondens i teltet

Der opstår let kondens i et lille én-mandstelt, men her har Polarmond løst problemet ved hjælp af et åndbart for på tæppet, som suger fugten væk fra kroppen. Fugten samles på den vandtætte side af foringen og kan derefter rystes af næste morgen. Samtidig er der et lille ventilationshul med lynlås i teltvæggen, som yderligere reducerer kondens i teltet. 

Teltet er vandtæt, og inderbeklædningen er fuldstændig uigennemtrængelig, så den varme luft inde i teltet ikke slipper ud. 

Indbygget madras giver støtte

En madras er indbygget i bunden af teltet. Madrassen er med til at isolere og holde på varmen, men den sikrer også en god nats søvn ved at give ordentlig støtte til kroppen. 

Det åndbare tæppe modvirker ikke kun kondensproblemer, men giver også en bedre søvn. Ved at sove med et tæppe vil du nemlig kunne ligge i en langt mere naturlig og behagelig stilling i stedet for at kæmpe med en mumie-formet sovepose.

Flere modeller på vej

Polarmond, der fornyligt har vundet en designpris for teltet, har udviklet det med tanke på alpine bjergbestigere, som der er en del af i hjemlandet, men også med henblik på vintercampister. 

Teltet fås lige nu i tre modeller. En basis model, hvor du sover med hovedet ude i den frie natur og kan nyde stjernerne, en bivuak model med et lille overtræk foran og en mere beskyttet model med et mindre telt foran.  Der er flere modeller på vej, som kan rumme flere personer. 

Polarmond forventer, at teltet kan købes fra marts 2016.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start