Her er Volvos nye topteknologiske og trendy elbil
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Alt du skal vide om Volvos nye elbil

Højteknologisk og elektrisk XC40 får Android software og god rækkevidde
Mathias B. Høj
17/10-2019 kl. 10:34

Når et stort og traditionelt bilfirma præsenterer deres første elbil, er det ofte med pomp og pragt. Men ikke ved Volvo. Præsentationen af deres nye elbil, en elektrificeret XC40 som får efternavnet “Recharge” skete anderledes afdæmpet, hvor topchefer fra Volvokoncernen i bekymrede miner talte om klimaproblematikken. For dem at se er løsningen elbiler og Recharge er den første af mange fra virksomheden. Elbilerne kommer til at hedde Recharge og i den forbindelse skal man vænne sig til at sige med, eller uden, ladekabel ved Volvoforhandleren.

Visuelt er der ikke meget forskel at se. Faktisk meget lidt. En plasticplade synes af være sat hen over kølegitteret. Og det er det.

Teknisk er der dog sket ændringer. Infotainmentsystemet er baseret på Android og bilen modtager softwareopdateringer trådløst. Over-the-air, som det ofte kaldes. 

Bilarkitekturen er allerede designet med henblik på elbiler, så batterierne er placeret under gulvet for et lavt tyngdepunkt. Men også med den effekt at de ikke optager plads fra kabinen, og i forhold til versionerne med forbrændingsmotor, er der faktisk mere bagageplads. Heraf bl.a. fortil; under “motorhjelmen”.

Rækkevidden angives til over 400 km på en opladning. Batterierne kan oplades til 80% på 40 minutter. Effekten opgives til imponerende 408 hk/660 Nm og 0-100 km/t klares på 4,9 sekund.

Volvo har som den første bilproducent samarbejdet med Google om at anvende Android i bilen, så eksempelvis Maps kan vise vej til nærmeste ladestation, samt stemmestyring som rent faktisk virker. Stemmestyringen virker også til at regulere eksempelvis temperatur i bilen.

For at få sparket gang i elektrificeringen, tilbyder Volvo købere af elbiler eller hybrider et års gratis forbrug af strøm. Det bliver i form af en tilbagebetaling efter ét års forbrug.

Ved samme lejlighed præsenterede Volvo også tiltag til at gøre selve produktionen af biler mindre forurenende. Det være sig ved brug af mere miljøvenlige materialer, genbrug af batterier og dele fra biler.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start